Voor onze tweede vakantie in Coronatijd hebben we lang geaarzeld waar we naartoe zouden gaan. Onze eerste gedachte was ergens in een Duits middengebergte en onze tweede gedachte was toen Schwarzwald dus. Duitsland omdat ze daar allerlei maatregelen rondom Corona best goed implementeren en het Zwarte Woud omdat we daar altijd nog een keer wilden fietsen. Maar gaandeweg bedachten we dat we dan misschien eerst een paar dagen in de Elzas en/of Vogezen zouden kunnen verblijven (12 hadden in het totaal 12 dagen). Plan was om een eerste hotel te kiezen dat een beetje op de grens van Elzas en Vogezen ligt, in verband met het weer, en dat betrouwbaar oogt voor wat betreft de Corona-maatregelen. Dat werd een hotel in Munster. En ja, de maatregelen klopten en waren best vergelijkbaar met wat we eerder in Duitsland (tijdens onze overnachting in Aken een paar weken geleden) hadden meegemaakt. En toen bleek de Vogezen, met een vleug Elzas toch zo mooi om te wandelen en te fietsen dat het zonde was om niet in de Vogezen te blijven. Daarenboven werd het ook nog eens heel mooi weer. Met als resultaat dat we in de Vogezen bleven. We zijn wel naar een tweede plek verkast, namelijk naar La Bresse, om iets meer in het hart van de Vogezen te zitten.

En in de Vogezen hebben we gewandeld en gefietst. Om en om. En daarnaast hebben we ook nog heel lekker en erg voedzaam gegeten, want dat kun je daar. En de porties zijn zodanig dat je wel wilt fietsen of wandelen om de ingenomen calorieën weer te verbranden. We hebben 6 fietstochten gemaakt en in het totaal 373 kilometer gefietst met 6000 hoogtemeters. Daarnaast hebben we ook 5 wandeltochten gemaakt met in het totaal 58 kilometer en dik 2000 hoogtemeters. Één wandel- en één fietstocht hebben we (grotendeels) in de regen afgelegd. Voor de rest was het zonnig of bewolkt met meestal aangename temperaturen. Voor de routes hebben we voornamelijk gebruik gemaakt van Komoot. Vaak bestaande routes, uit de suggesties die Komoot toonde, en die we dan naar wens aanpasten. Ik ben erg enthousiast geworden over Komoot en ga die toepassing nog veel meer gebruiken. Overigens hebben we de routes, op twee dagen na, overgezet van Komoot op de Garmin en op de Garmin gereden. Tijdens één wandeling en één fietstocht hebben we de navigatie van Komoot zelf gebruikt. Werkt best goed maar niet perfect.

Hieronder een overzicht van alle blogs die we tijdens deze vakantie schreven. Per dag is ook de route te vinden. Een GPS bestand van de route is steeds te downloaden voor de mensen die inspiratie zoeken.

Onze vakantie zit er alweer bijna op. Morgen rijden we weer naar huis. We willen wel nog wat wijn uit de Elzas en Munster kaas inslaan maar dat zal ons niet lang bezighouden. Vandaag hebben we dus onze voorlopig laatste ...
Alweer de laatste wandeling van onze vakantie. Niet de laatste vakantiedag want dat is morgen maar dan willen we weer fietsen. Vanwege het mooie weer kozen we een wandeling met veel panorama's. Tevens wilden we een niet al te lastige ...
Een fietstocht om mijn 51e verjaardag te vieren! En gelijk de langste van de vakantie met bijna 85 kilometer en 820 hoogtemeters. We beklommen de Col du Page en namen toen, na een razende afdaling, de Voie Verte de Hautes ...
Waarom de Vogezen bekend staan als een fijn wandelgebied weten we ondertussen ook. Dat werd vandaag wederom bewezen. We hebben weer een hele mooie wandeling gemaakt vanaf de Col de la Schlucht. Nu de andere kant op dan twee dagen ...
Bij prachtig weer, de hele dag zon en temperaturen rond de 25 graden, hebben we vandaag een pittige fietstocht gemaakt. Over de Col du Grand Ballon. De Grand Ballon is met 1424 meter de hoogste top van de Vogezen. De ...
Het was tijd om van lokatie te veranderen. De eerste 6 nachten zijn we in Munster verbleven. Vandaag zijn we een uurtje verder de Vogezen in gegaan. We zitten nu in La Bresse. We hebben daar een alleraardigst hotelletje gevonden, ...
We fietsten vandaag de route die we eigenlijk voor gisteren bedacht hadden. Best fijn dat we ons plan moesten omgooien want vandaag was het echt mooi weer. Hopelijk blijft dit de komende dagen zo. Voor vandaag was dit alvast fijn ...
Eigenlijk wilden we vandaag weer gaan fietsen. Plan was om met de fietsen achterop naar Turckheim te rijden om vanaf daar een mooi rondje over de Col de Fréland en door Elzasser wijndorpen als Riquewihr en Hunawihr. Maar toen we ...
Vandaag wilden we weer fietsen. We maakten een bijzondere tocht. Bijzonder vanwege het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de fietstocht, Le Ligne, en bijzonder omdat we zo'n 40 van de dik 54 kilometer in de regen fietsten. Toen we opstonden ...
Regenen. Dat deed het vandaag, de hele dag. Dan kun je natuurlijk op je hotelkamer of in de bar gaan zitten, maar daar hadden we dus geen zin in. Je kunt ook een bestemming uitzoeken waar je een tijdje binnen ...
De eerste fietsrit van deze vakantie. Eentje van 53 kilometer met 830 hoogtemeters. Weliswaar een niet al te lange en niet al te zware rit, maar wel gelijk een erg leuke! We hadden met behulp van het onvolprezen Komoot (voor ...
Toch nog op vakantie naar het buitenland! Eerder dit jaar hadden we er een hard hoofd in. Zouden we dit jaar wel of niet nog naar het buitenland op vakantie kunnen, maar toen ging een groot deel van Europa in ...