Vandaag via een erg mooie route van Modica naar Noto gefietst. Tussendoor hebben we de Cava d’Ispica bezocht. Een ‘Villagio Prehistorico’. De resten van een compleet dorp, uitgehouwen in de rotsen. Het weer was mooi en minder fris dan de afgelopen dagen dus een mooi moment om wat broodjes en fruit in de openlucht te nuttigen bij de Cava.

Het eerste stuk hierna was het opletten geblazen omdat de doorgaans goede routebeschrijving dit keer minder goed was en onze kaart niet al te gedetailleerd. Daardoor zijn we een aantal kilometers anders en extra gereden dan de bedoeling was. Maar wel een mooi stuk. Toen we net weer op de route zaten bleek Christel’s band langzaam leeg te lopen. Opgepompt en weer verder gereden maar toen bleek, bij een pauzeplekje, de band weer echt leeg te lopen. Dus band gewisseld. Geen probleem want we hadden twee reserve banden. Alleen bleek de eerste reserve band ook lek te zijn :-( . Dus dan de tweede er maar opgelegd. Veel frustratie maar uiteindelijk konden we weer verder. Daardoor wel later dan gepland in Noto na 48km en ruim 600 hoogtemeters.

Wederom een bijzondere B&B. Mooie kamer heel dicht bij het centrum. Ontbijtspullen (simpel maar veel vers fruit) stonden klaar op de kamer. En de fietsen moesten deze keer ook op de kamer maar die was er ruim genoeg voor.

Snel nog even door het centrum gelopen. Noto blijkt een absoluut Barok juweel te zijn. Je blijft je verbazen over de mooie palazzo’s en kerken. Vooral de Duomo is (wederom) schitterend en al helemaal in het zachte avondlicht. We hebben de middag maar even afgesloten met wat heerlijke zoetigheid in een cafe/paticeria.

Terug naar album.

Download file: 20091020_filtered.gpx