Vanochtend verzamelden we ons om 8:20 met een groep die half zo groot was als gisteren met een gids, Roland, die we ongeveer twee keer zo oude schatten als die van gisteren. Een mooie en deels ook spectaculaire busreis (want over steile en smalle bergweggetjes van net één bus breed) van 45 minuten en een gondelvaart van 18 minuten bracht ons naar de Seiseralm, in het Italiaans Alpe di Siusi, op een hoogte van ongeveer 1900 meter. 

We begonnen in het hart van het Seiser Alm skigebied met alle drukte die daarbij hoort. In 2016 hebben we hier zelf geskied. Mooie brede en niet te drukke pistes. Maar net bovenaan de gondel is het gezellig druk. Maar al heel snel lieten we de drukte achter ons en liepen we in een weids wit landschap met steeds weer nieuwe panorama’s op de omliggende bergen. Mooier dan dit wordt het vast niet! En liepen we gisteren nog met aardig wat krakend geluid over de harde sneeuw of over ijs, vandaag liepen we voor een flink deel door de Tiefschnee waar we vaak, ondanks sneeuwschoenen, een eind in wegzakten. 

Op nogal wat stukken trokken wij sporen in het maagdelijk witte landschap, de wandelpaden vermijdend. Geweldig! Soms ook moesten we een steil stuk omlaag door de diepe sneeuw. In het begin was dat wel wat spannend en hapten we elk een keer sneeuw. Maar als snel hadden we de schwung te pakken. De gids stopte gelukkig regelmatig om wat uitleg te geven over de bergen die we zagen en om foto’s te maken. De gids maakte zelf ook veel foto’s van de groep die we aan het eind van de week opgestuurd krijgen. Eén van de deelnemers aan de tocht had een Insta360 camera bij zich waarmee hij een hele vermakelijke groepsfoto maakte. 

We liepen de hele dag in de zon wat goed aan de foto’s te zien is. Tijdens de lunch zaten we in het zonnetje op een terras van een leuke hut. Die hut was niet bereikbaar voor skiërs dus erg rustig. Zowel tijdens de wandeling als de lunch hebben we veel met andere deelnemers gekletst. Dat is toch wel extra leuk aan zo’n activiteiten in een groep. Vanavond spraken we bijvoorbeeld nog uitgebreid met mensen die we gisteren leerde kennen maar die vandaag een andere route kozen. 


2 reacties

Liesbeth · 2024/01/31 op 20:37

Ziet er heerlijk uit! Veel plezier nog.

Leny · 2024/01/31 op 16:08

Prachtig! En wat hebben jullie goed weer. Dat is dus genieten ?

Gesloten voor reacties.