We zijn op een paradijselijke plek beland, zowel wat betreft de ligging, aan de voet van de Rosengarten, als het hotel. We zijn vandaag aangekomen in hotel Cyprianerhof in de buurt van het plaatsje Tiers. We reden in twee dagen heen en de reis ging eigenlijk nooit voorspoediger, zeker niet naar de wintersport. Dat lag ook aan het hele mooie en zeker niet te koude weer.

Gisteren vertrokken we om 9:30 uur en waren we rond 17:30 bij ons hotel ten zuiden van Ulm. Hetzelfde hotel waar we vorig jaar op de terugweg van de wintersport neerstreken. We ontdekten toen dat dit een prima hotel was met een heel goed restaurant. Goed idee dus om het hotel ook nu voor de heenweg en terugweg te boeken. Ligging is helemaal prima ten opzichte van de route en het hotel heeft ook nog eens laadpalen die we zelfs konden reserveren! En uiteraard hebben we daar weer goed gegeten.

Vandaag dus aangekomen in Sankt Zyprian. Bij het inchecken konden we de autosleutel afgeven en dan zouden ze die voor ons in de parkeergarage rijden. In de tussentijd konden wij dan van een welkomstdrankje genieten. Dat werd uiteraard een Hugo. Even later werden we naar ons kamer begeleid en daar stonden dus al onze spullen al! En ook de skis waren al in de kasten in de skiraum opgeborgen. Wat een service!

Voordat het donker werd konden we nog mooi een korte rondwandeling maken van een uurtje, inclusief stukjes glibberen over grote ijsplaten op ons pad, genieten van prachtige plaatjes onderweg en het maken van heel veel foto’s.

We boekten deze reis, net als de wintersport vorig jaar, met SNP. En dat betekent dus ook dat wederom skiën niet het hoofddoel van deze vakantie is. Elke dag worden er twee wandelingen (meest sneeuwschoenwandelingen) vanuit het hotel georganiseerd. En dat gaan we dus doen. Uiteraard gaan we ook wel een paar dagen skiën maar waarschijnlijk wordt de verdeling 2 dagen skiën en 4 dagen wandelen. Het is deze week schitterend zonnig en niet te koud weer en dus kunnen we volop gaan genieten. We werden alvast warm gemaakt voor het wandelen door de eigenaar van het hotel die een leuke toelichting gaf op het weekprogramma. We hebben ons gelijk aangemeld voor de vroege wandeling morgen: verzamelen om 8:45 maar voor ons een half uur eerder omdat we nog sneeuwschoenen moeten huren (van het hotel). En lunch mee want we wandelen niet in de bewoonde wereld.

Rest nog te melden dat het avondeten heerlijk was. Ook op dat gebied zit het hier wel goed.


1 reactie

Liesbeth · 2024/01/31 op 19:42

mooie zonnige foto’s!

Gesloten voor reacties.