De dag begon heel redelijk. Af en toe een zonnetje en weinig wind. Die wind bleef weinig maar zo ongeveer vanaf kilometer 35 begon het te regenen. Eerst af en toe een drupje maar allengs regende het steeds harder. De nieuwe regenbroeken (Gore Bikewear) hebben hun regendoop gehad en deden hun werk uitmuntend: alleen van buiten nat. Gelukkig was het ook nog soms een kort tijdje droog. Op zo’n moment hebben we heerlijke aardbeien gegeten die we bij het passeren van de grens gekocht hadden.

De route was mooi. Vaak vlak langs de Rur (Roer) en vaak (1/3) onverhard. Dat betekende ook meer en meer modder. De fietsen waren dus al snel niet meer schoon ;-) .

Lunch was in Hilfahrt. Het eerste etentje in Duitsland werd door Christel gelijk aangegrepen om een lekkere Zigeuner Schnitzel naar binnen te werken.

Route was maar 73km. Om 10:15 vertrokken en om 16:30 gearriveerd in Stadhotel Jülich waar de fietsen in de voormalige lobby mochten staan. Raar gezicht die vieze fietsen in een hotel lobby. Helaas hebben we daar geen foto van.

Terug naar album.

Download file: 20090607_filtered.GPX