Het fietsdeel van onze vakantie begint met een transfer van Catania naar Palazzolo Acreide. Wat vroeger dan de bedoeling was omdat we Catania wel gezien hadden. Het weer was tot in de middag heel redelijk maar daarna: heel veel mist en een beetje regen.

Onze B&B in Palazzolo Acreide is fantastisch. Het bleek vroeger een gebouw voor olie en graan opslag geweest te zijn. Een monumentaal pand dus! Onze kamer in het pand is ook bijzonder, mooi en groot. De fietsen stonden klaar in de B&B.

Na een heerlijke lunch (Antipasto Misto en Ravioli) hebben we de fietsen uitgeprobeerd en zijn we naar Akraï gegaan. Ruines uit de Griekse en Romeinse oudheid. Mooi maar het was helaas wel mistig. Daarna even warm geworden met een kopje thee en nog wat door Palazzolo Acreide gelopen. Een leuk stadje met veel barok gevels.

Tenslotte lekker gegeten in een restaurantje waar wij de enige gasten waren. Met name het varkensvlees met pistache saus en de beide contorni (Broccoli gestoofd in knof en wijn; de altijd aanwezige maat daardoor niet minder lekkere Caponata) waren indrukwekkend.

Terug naar album.

Download file: 20091016_filtered.gpx