Deze dag volgden we grotendeels de Kylltal-Radweg. De eerste uren hebben we in diverse varianten van regen gefietst: miezerregen, gewone regen, harde regen.

In Gerolstein ontdekte ik dat mijn remblokjes op waren en dat die van Christel ook niet over hielden. Volgens onze handige kaart zou zo’n 7km verder langs de route een bikeshop liggen. Dat klopt ook, maar: “Mitwoch geschlossen”. Even geluncht en weer verder. De volgende mogelijkheid tot reparatie zou in Bitburg zijn, 5km van de route maar nog zeker 25km te gaan. Gelukkig scheen ondertussen de zon weer en bleef het ook de rest van de middag droog.

Via Kyllburg en een bijzonder pittige klim van 13% bereikten we Bitburg. Daar snel een fietsenmaker opgezocht die ons tussendoor nog wel even wilde helpen. Niet alleen aan remblokjes (en reserve blokjes) maar ook aan een waterdichte Ortlieb stuurtas. De oude stuurtas besloten we hier maar achter te laten.

Na 73km hebben we in Bitburg een leuk hotel met een werkelijk voortreffelijk restaurant gevonden. Italiaans getint en tot nu toe het culinaire hoogtepunt van onze vakantie.

Terug naar het album.

Download file: 20090610_filtered.GPX