Dit is de persoonlijke website van Leon & Christel Pillich. Op deze website verhalen wij over dingen die wij leuk vinden: vakanties, mountainbike tochten, hardloopwedstrijden, goede restaurants, recepten, digitale fotografie en al het andere waar wij (soms) interesse in hebben. Hier volgt als eerste een introductiefilm.

Leon is oorspronkelijk met een website begonnen op 14 september 2003. Dit was nog een met de hand gemaakte website . Hierop zijn een aantal fotoalbums te vinden en foto’s van de voorbereidingen voor Nijmeegse 4-daagse in 2004 die we samen liepen. Deze website is te vinden onder Mijn links.

Op 29 oktober 2006 zijn we overgestapt op WordPress voor de website. Dit leek me de handigste tool om zonder veel problemen een website bij te houden. Andere software hebben we ook nog overwogen maar WordPress beviel en bevalt het beste. Voor het foto album (zie onder Mijn links) hebben we eerst nog een tijdje Coppermine Gallery gebruikt, maar zijn ook daarvoor al snel overgestapt op WordPress met de Nextgen Gallery plugin. Eind 2018 hebben we Nextgen gedag gezegd en alle albums geconverteerd naar gewone WordPress media bestanden. We maken nu gebruik van een aantal handige plugins om foto’s en foto gallerijen weer te geven. Op deze manier vinden wij het mooier geïntegreerd in de website.

Nog kort wat over Leon: hij werd geboren op 6 september 1969 (oud hè), studeerde informatica aan de Universiteit in Nijmegen, is getrouwd met Christel sinds 27 september 1996, woont in Malden en werkte tot begin 2015 als directeur-eigenaar in Nijmegen bij Aia Software. Sinds begin 2017 is hij actief met een nieuwe onderneming VR Lab, waar men zich bezighoudt met toepassingen van de bijzonder spannende nieuwe technologieën Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality. Daarnaast doet Leon ook nog wat advies- en ontwikkelwerk erbij, in zijn bedrijf Korrel 240.

Christel is net wat jonger dan Leon, want geboren op 20 februari 1970. Na een aanloop als student medicijnen in Maastricht is Christel overgestapt naar Wiskunde in Nijmegen, alwaar ze Leon ontmoette tijdens het practicum van een programmeervak waarbij Leon begeleider was. Dat bleef nog strikt professioneel, maar niet lang daarna sloeg de vlam over en die is altijd blijven branden. Na haar opleiding wiskunde heeft Christel zich, zoals veel van haar medestudenten, laten omscholen tot IT-er. Ze heeft lange tijd in de detachering gewerkt, gevolg door een aantal jaren een baan als informatieanalist bij VGZ. Sinds 2016 heeft Christel haar eigen bedrijf, Wimpel Websites. Wimpel Websites maakt moderne websites voor kleinere bedrijven en organisaties. Daarbij gebruikt Christel voornamelijk WordPress. De ervaringen die Leon en Christel met het bijhouden, steeds weer aanpassen en uitbreiden van deze website opdoen, komen daar mooi bij van pas.