Dit is de persoonlijke website van Leon & Christel Pillich. Op deze website verhalen wij over dingen die wij leuk vinden: vakanties, mountainbike tochten, hardloopwedstrijden, goede restaurants, recepten, digitale fotografie en al het andere waar wij (soms) interesse in hebben. Hier volgt als eerste een introductiefilm.

Over de titel van deze site

In de maand mei 2022 maakten we een mini fietsvakantie van twee dagen. Of eigenlijk fietsten we gewoon naar een uitstekend restaurant in Heelsum, De Kromme Dissel, waar we in het erbij horende Fletcher hotel bleven overnachten. En de dag daarna fietsten we weer terug. Zoiets doen we wel af en toe en dat voelt dan echt als een mini-vakantie. Maar natuurlijk nemen we niet de kortste route. Het moet wel leuk blijven! De registratie van de terugreis op Strava kreeg van Leon de titel “De kortste route is niet altijd de leukste”. En dat inspireerde ons om de titel van de site nu eindelijk eens te veranderen. Dat wilden we eigenlijk al langer, maar we kwamen niet eerder op een leuke, niet te lange, titel. En dan heb je dus soms een inval.

En “De kortste weg is zelden de leukste” is ook veelzeggend voor ons en onze activiteiten. En een beetje voor onze filosofie. Als je altijd alleen maar voor de kortste weg gaat zie je zo weinig, ben je te kort onderweg en in extremis kom je zelfs nergens. En dat is dus ook helemaal niet leuk. Als ik bijvoorbeeld een rondje ga hardlopen en ik zou voor de kortste weg kiezen dan zou ik op de bank blijven zitten. En een vakantierondje zou er dan ook al niet in zitten. We willen natuurlijke mooie fietstochten maken en mooie wandelingen. Kortom: de kortste weg is zelden de leukste! En ook wel een beetje … “the journey is the reward”.

Historie van deze site

Leon is oorspronkelijk met een website begonnen op 14 september 2003. Dit was nog een met de hand gemaakte website . Hierop zijn een aantal fotoalbums te vinden en foto’s van de voorbereidingen voor Nijmeegse 4-daagse in 2004 die we samen liepen. Deze website is te vinden onder Mijn links.

Op 29 oktober 2006 zijn we overgestapt op WordPress voor de website. Dit leek de handigste tool om zonder veel problemen een website bij te houden. Andere software hebben we ook nog overwogen maar WordPress beviel en bevalt het beste. Zo goed dat Christel er ondertussen haar professie van heeft gemaakt. Voor het foto album (zie onder Mijn links) hebben we eerst nog een tijdje Coppermine Gallery gebruikt, maar zijn ook daarvoor al snel overgestapt op WordPress met de Nextgen Gallery plugin. Eind 2018 hebben we Nextgen gedag gezegd en alle albums geconverteerd naar gewone WordPress media bestanden. We maken nu gebruik van een aantal handige plugins om foto’s en foto gallerijen weer te geven. Op deze manier vinden wij het mooier geïntegreerd in de website.

Van tijd tot tijd moderniseren we deze website en brengen de website up-to-date met de nieuwste versies van WordPress.

Over Leon

Nog kort wat over Leon: hij werd geboren op 6 september 1969 (oud hè), studeerde informatica aan de Universiteit in Nijmegen, is getrouwd met Christel sinds 27 september 1996, woont in Malden en werkte tot begin 2015 als directeur-eigenaar in Nijmegen bij Aia Software. Sinds begin 2017 is hij wederom als ondernemer actief met VR Lab, waar men zich bezighoudt met toepassingen van de bijzonder spannende nieuwe technologieën Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality. Daarnaast doet Leon incidenteel wat advies- en ontwikkelwerk via zijn bedrijf Korrel 240.

Over Christel

Christel is net wat jonger dan Leon, want geboren op 20 februari 1970. Na een aanloop als student medicijnen in Maastricht is Christel overgestapt naar Wiskunde in Nijmegen, alwaar ze Leon ontmoette tijdens het practicum van een programmeervak waarbij Leon begeleider was. Dat bleef nog strikt professioneel, maar niet lang daarna sloeg de vlam over en die is altijd blijven branden. Na haar opleiding wiskunde heeft Christel zich, zoals veel van haar medestudenten, laten omscholen tot IT-er. Ze heeft lange tijd in de detachering gewerkt, gevolg door een aantal jaren als informatieanalist bij VGZ. Sinds 2016 heeft Christel haar eigen bedrijf, Wimpel Websites. Wimpel Websites maakt moderne websites voor kleinere bedrijven en organisaties. Daarbij gebruikt Christel voornamelijk WordPress. De ervaringen die Leon en Christel met het bijhouden, steeds weer aanpassen en uitbreiden van deze website opdoen, komen daarbij mooi bij van pas.