Vandaag stond een fietstochtje naar Ragusa Ibla op het programma. Na de aardbeving van 1693 werden bovenstad en benedenstad van Ragusa op totaal verschillende manieren herbouwd. De bedenstad, Ibla, hield zijn wirwar patroon van straten, steegjes en trapjes. Veel mooie barok kerken en palazzos. Met name de Duomo San Giorgio is heel mooi gelegen aan een licht stijgend plein omzoomd door palmen. We bedachten vandaag pas dat San Giorgio dezelfde is als Sint Joris van Sint Joris en de draak. Dat tafereel kwam namelijk veelvuldig voor op en in de Duomo.

De route van de reisorganisatie was simpelweg van Modica naar Ragusa Ibla en weer terug, 28km totaal. Wij reden een andere, aanzienlijk mooiere, rustigere, langere en zwaardere weg terug en daarna nog een stukje heen-en-weer door een canyon richting Scicli. Helaas was het al te laat om helemaal naar Scicli te rijden. Zo kwamen we op een totaal van 58km met 900 hoogtemeters.

Terug in Modica hebben we nog chocola geproefd en gekocht bij de oudste dolceria van Modica. Chocola is een specialiteit van Modica. Ze hebben de meest bijzondere soorten.

Gegeten in een restaurant dat typisch Siciliaanse gerechten serveert. Minder kunstzinnig opgediend maar beter en goedkoper dan het luxe restaurant van de voorgaande dag!

Terug naar album.

Download file: 20091019_filtered.gpx