Vandaag bij lekker weer (tot 15:00 volledig zonnig en erg helder; daarna meer of minder bewolkt maar droog; wel fris) de eerste echte fietstocht! Van Palazzolo A. via een schitterende route naar Noto Antica, vervolgens via een al even mooie route naar de Cavagrande del Cassibile en tenslotte via de grote weg, waarvan het eerste stuk gelukkig nog rustig en mooi bleek, terug naar Palazzolo A.

Bij het ontbijt, dat met scrambled eggs en bacon een keer echt uitgebreid was, kennis gemaakt met een ouder Nederlands echtpaar, fervente fietsers, dat dezelfde tocht doet als wij maar 1 dag voorloopt. Omdat we de komende dagen steeds 2 dagen op een plek zitten gaan we hun nog wel meer zien.

Noto Antico zijn de ruïnes van het oude Noto dat in 1693 bij de grote aardbeving op Zuid-Oost Sicilie verwoest is. Schitterende ligging en leuk om te bekijken.

Cavagrande del Cassibile is een grote, diepe Canyon. Zeer indrukwekkend. Op de bodem bevinden zich meerdere idyllische meertjes en stroompjes. Normaal zou je kunnen afdalen naar de bodem over een zigzag pad maar vanwege de recente regen was dat pad gesloten (blijkbaar te veel risico’s of te kwetsbare natuur). Dus alles maar van boven bekeken. Deels vanaf een lunchplekje waar we nog bezoek kregen van een kudde geiten die van het uitzicht kwamen genieten. Sommige geiten bleken overigens hoogtevrees te hebben.

De tocht was 63,5km met zo’n 800 hoogtemeters (volgens de GPS).

Terug naar album.

Download file: 20091017_filtered.gpx