Met de draagvleugelboot naar onze volgende locatie: Stromboli. Dat Eolisch eiland is eigenlijk een middelgrote actieve vulkaan. De bebouwing zit aan de ‘veilige’ kant. Bij de haven stond een klein driewieler karretje klaar dat ons en onze bagage via de enige normale weg en diverse kleine wegen (ter breedte van een smalle steeg) naar ons hotel bracht. Mooi hotel!

Na het dorpje bekeken te hebben (een kort tijdverdrijf) hebben we gelunched waarna we zo maar een strandje opgezocht hebben. En wat voor strandje: zwarte ‘kiezels’ en zwart zand omring door hoge steile rotsen. En dan ook nog die branding! Grootste deel van de tijd waren we alleen en hebben we wat geklauterd en ons verwonderd over dit paradijselijk strand.

Hoofddoel op deze dag was de late middag wandeling naar zo’n 400m hoogte (hoger mag niet zonder bevoegde gids) om vulkaanactiviteit waar te nemen. Dat moet dus in het donker! Dus om 17:00 vertrokken en tegen 18:20 waren we boven. En ja: we hebben diverse uitbarstinkjes waar kunnen nemen. Mooi! Maar helaas niet te fotograferen. Daarna in het donker onder de deels heldere sterrenhemel met slechts het licht van onze zaklantaarns naar beneden gelopen. In het begin erg steil, naderhand eenvoudiger. Ver buiten de bebouwing was een restaurant te vinden van waaruit je de uitbarstingen ook kunt zien. Daar hebben we heerlijk gegeten. Daarna terug naar het hotel gelopen terwijl het water met bakken uit de hemel kwam. Nu moeten morgen eerst onze spullen drogen.

Onderaan de pagina is de tracklog van de wandeling te vinden.

Terug naar album.

Download file: 20091012_filtered.gpx