De laatste etappe. Van Noto naar Siracusa, grotendeels langs de kust. Route zelf was aardig maar niet zo mooi als de andere dagen. De hele ochtend keek het grijs. Net toen wij ergens broodjes gekocht hadden en die op het strand op wilden eten, begon het te onweren. Rap een kilometertje teruggereden om te schuilen in een barretje/winkeltje. Even wat gedronken en een half uur later konden we weer opstappen.

Bij de B&B werden we hartelijk ontvangen. Na nog even wat gesnackt te hebben (Arancini: gevulde gefrituurde rijstballetjes) zijn we naar het archeologisch park gefietst maar we bleken vijf minuten te laat (veel dingen gaan pas om 16:00 weer open na een middagpauze maar hier stopte de kaartverkoop dus om die tijd) dus konden er alleen nog maar omheen fietsen. Als alternatief hebben we Catacombe di Giovanni bezocht. Een indrukwekkende vroegchristelijke ondergrondse begraafplaats met kerkje en crypte. Tenslotte ook nog 1,5 uur in het Archeologisch musuem rondgelopen. Heel veel vondsten uit de buurt en voornamelijk uit de Griekse tijd.

In het donker door het drukke Siracusa onze laatste kilometers van deze vakantie gefietst. Totaal vandaag meer dan 55km.

Gegeten in een abslouut top restaurant: Don Camillo! Vurrukkelijk.

Terug naar album.

Download file: 20091022_filtered.gpx