Toch nog op vakantie naar het buitenland! Eerder dit jaar hadden we er een hard hoofd in. Zouden we dit jaar wel of niet nog naar het buitenland op vakantie kunnen, maar toen ging een groot deel van Europa in juni en juli toch weer open. En ook al nemen de besmettingen weer toe, er zijn nog genoeg min of meer veilige gebieden. Wij twijfelden een tijdje tussen Schwarzwald en Vogezen. Het is voorlopig die laatste geworden al sluiten we niet uit dat we later deze vakantie alsnog naar het Schwarzwald afreizen. Dat zal ook van het weer en van de Corona-ontwikkelingen afhangen. Maar nu zitten we eerst minimaal 4 nachten in Munster.

Tijdens onze fietstocht naar Rome reden we al een paar dagen door de Elzas, langs de voet van de Vogezen. Toen al lonkten die mooie hoge heuvels, of eigenlijk bergen. Het laatste stuk van onze autorit vanmiddag bood al fraaie blikken op de Elzas en de Vogezen wat ons al doet verlangen naar fiets- en wandeltochten die we hier willen maken.

We waren rond 16:00 in ons hotel. Nadat we ons daar hadden geïnstalleerd konden we nog mooi een stukje rennen. Ik had een mooi rondje bedacht door een park, langs een riviertje op, een stukje buiten de stad en door het mooie centrum van het stadje weer terug naar het hotel. Het bleek een geslaagde rondje. Leuk, afwisselend, met een klein stukje trailrunnen en zelfs nog wat hoogtemeters. Na 5 kilometer waren we weer terug bij het hotel.

We hebben voor halfpension gekozen en dat bleek vanavond een goede keus. We hebben heerlijk en overvloedig gegeten. De gerechten bevatten veel verrassende elementen. En natuurlijk lieten we onze ook de lokale wijn lekker smaken.


1 reactie

RiAnt · 2020/08/29 op 13:07

Goed (en mooi ) begin met iets herkenbaars.

Gesloten voor reacties.