Alpen 2010

In de zomer van 2010 zijn we op vakantie geweest in de Alpen. Eerst 6 nachten in Ehrwald in Tirol vlak bij de Duitse grens, gevolgd door 7 nachten in Feld am See in Karinthië en afgesloten door 6 overnachtingen in Deutschnofen in Süd Tirol, middenin de Dolomieten. Het doel was mountainbiken afgewisseld met wandelen op ‘rustdagen’. Dat is dan ook precies wat we gedaan hebben ;-).

Het was heerlijk fietsen en heerlijk wandelen. Op mountainbikegebied hebben we ook heel veel bijgeleerd. Diverse tochten hebben we met gids gemaakt. Daarnaast hebben we nog een paar specifieke trainingen gehad. Erg nuttig! Rijden in de bergen is toch echt anders dan bij ons. Het klimmen is vaak minder technisch maar heel veel zwaarder (want lang en steil). De afdalingen zijn lang, soms erg steil en (als je ze daarop uitzoekt) erg technisch. Met name het afdalen vergt veel geloof in materiaal en eigen kunnen.

Elders op dit blog zijn de dagboekverslagen te vinden van de individuele dagen. Onderaan deze pagina vind je een lijst van die posts. Op deze pagina tref je het foto album aan en een aantal filmpjes die genomen zijn met een action camera bevestigd aan de helm. Tenslotte zijn ook de routes zoals we die gereden hebben met de GPS opgenomen. Deze zijn hier te vinden.

Ehrwald 2010

Onze eerste verblijfplaats tijdens de zomervakantie van 2010 was Ehrwald waar we lekker gemountainbiked (met gids) en gewandeld hebben.

Feld am See 2010

We verbleven 7 nachten in Landhotel Lindenhof in Feld am See, Karinthië. Een heerlijk hotel in een gebied met veel bike en wandelmogelijkheden.

Deutschnofen 2010

Onze laatste verblijfsplaat tijdens de zomervakantie was Deutschnofen in Süd Tirol, middenin de Dolomieten. Met hotel Erica als overnachtingsplaats een ultieme bikespot!

Vlak voor de vakantie had ik een action camera gekocht, de Camsports Nanocam, een hele kleine camera die je bijvoorbeeld aan je helm kunt bevestigen. Na een aantal mislukte filmpjes heb ik de goede positie van de camera gevonden en wat leuke filmpjes gemaakt op vakantie. Die heb ik vervolgens op YouTube gezet. Je ziet de playlist hieronder. Met de pijltjes rechts en links kun je naar het volgende/voorgaande filmpje uit de collectie (playlist) gaan. Je kunt ook hier klikken om de filmpjes via de YouTube site te bekijken. Daar staat per filmpje ook een korte beschrijving.