Eigenlijk wilden we vandaag weer gaan fietsen. Plan was om met de fietsen achterop naar Turckheim te rijden om vanaf daar een mooi rondje over de Col de Fréland en door Elzasser wijndorpen als Riquewihr en Hunawihr. Maar toen we de fietsen op de drager wilden zetten bleek de lange arm van de drager stuk! Met geen mogelijkheid meer vast te krijgen. Erg vervelend voor vandaag, nog veel vervelender voor het vervolg van de vakantie en de terugreis. Via internet opgezocht of er een leverancier een beetje in de buurt was die Uebler fietsendragers levert én die het gewenste reserveonderdeel op voorraad heeft. In Frankrijk heeft Uebler geen verkooppunten maar wel heel veel in Duitsland. De dichtstbijzijnde dealer bleek een dikke 50 kilometer verderop te zitten, net over de grens. En die had het onderdeel op voorraad! Dus daar vanochtend naartoe gereden en ons plan maar aangepast. Tijdens de lunch bij de Rewe hebben we dus maar een wandeltocht voor de middag uitgezocht. Een tip trouwens: veel grotere supermarkten in Duitsland hebben een -goede- bakker waar je belegde broodjes, gebakjes en fatsoenlijke koffie kunt krijgen. Ze hebben dan meestal ook nog wat tafeltjes om te zitten of zelfs een terras. Zo ook deze Rewe.

Om 14:30 konden we dan aan de wandeling beginnen. We wandelden vanuit Ribeauvillé door de wijnvelden via het mooie dorpje Hunawihr naar het nog schilderachtige Riquéwihr. De heenweg volgde een stukje van de wijnfietsroute die we in 2016 al eens ‘deden’. Geen probleem want het is hier zo ontzettend mooi! De hele tijd zicht op de wijnvelden, de bergen van de Vogezen, kastelen op de bergtoppen en/of op één van de vele fraaie wijndorpen die de Elzas rijk is. Morgen fietsen we overigens ook, is nu het plan, weer deels over deze route, al is het dan maar een paar kilometer van het totaal. In Riquéwihr hebben we op een terrasje in de hoofdstraat genoten van een kop koffie met een heerlijk stuk Tarte de Quetsch (Pruimenvlaai met Kwetsen). Op een terrasje? Jawel, vanochtend (en ook aan het begin van de avond) heeft het nog wel wat geregend maar vanmiddag tijdens onze wandeling was het droog en deels zonnig. Heel fijn!

Na deze fijne break zijn we teruggewandeld door de wijnvelden, nu over deels onverharde wandelpaden en wederom met mooie panorama’s. Hoogtepunt van de terugweg was de Église Saint-Jacques-le-Majeur, een kerk die staat te schitteren middenin de wijnvelden aan de rand van Hunawihr. Bijzonder fraai. Na een kort bezoek aan de kerk zijn we doorgelopen naar Ribeauvillé waar de auto stond. We hadden helaas geen tijd meer om Ribeauvillé te bezoeken, maar met een beetje geluk kan dat morgen alsnog tijdens onze fietstocht die we dan willen maken.

Download file: vogezen2020-3.gpx

1 reactie

RiAnt · 2020/09/02 op 08:36

Goeden morgen, wat weer mooie foto’s om van te genieten dat hebben jullie ook gedaan zo te zien ondanks de pech. Maak er maar weer een mooie dag van, gr…..

Gesloten voor reacties.