We zijn net weer terug van een heerlijke week vakantie in Latsch (Laces op zijn Italiaans) in de Vinschgau, een zonnig dal (meer dan 300 dagen met zon per jaar) in de Italiaanse regio Süd-Tirol. In 2011 waren we hier ook al een keer een weekje en ook toen hebben we gemountainbiket. We wilden nu weer een week naar de Alpen en hebben lang zitten wikken en wegen waar we naartoe zouden gaan. Na het mooie zomerweer van de afgelopen tijd in de Alpen leek het afgelopen week voor het eerst echt herfstachtig te worden. Maar de voorspelling voor de Vinschgau waren eigenlijk heel aardig, dus op de donderdag voor vertrek maar eens gezocht naar een hotel dat nog beschikbaarheid had. Natuurlijk moest dat hotel wel aan onze eisen voldoen, vooral op het gebied van ondersteuning van mountainbikers (de mogelijkheid om je “bikerswäsche” in te leveren bijvoorbeeld) en op het gebied van culinariteiten. We willen tenslotte wel verwend worden als we lekker de hele dag gebiked hebben. We kwam uit op hotel Paradies in Latsch en laat dat nu precies het hotel zijn waar we in 2011 ook al eens verbleven. En toen al met veel plezier, dus niet geaarzeld om daar nu ook weer te boeken. En we werden niet teleurgesteld. Het hotel was in de tussenliggende jaren nog flink uitgebreid maar het eten was even goed (of beter) en de faciliteiten waren ook alleen maar uitgebreid. 

Hieronder de lijst met artikeltjes die we tijdens deze vakantie schreven. Elk artikel is weer voorzien van (veel) foto’s en de routes die we reden. En natuurijk heb ik weer volop gefilmd met mijn action cam. Onderaan deze pagina de YouTube playlist met de video’s.

Snik. Alweer de laatste vakantie dag, als we de terugreis niet meerekenen. Voor vandaag stond een kortere MTB tour op het programma, namelijk de Venzaner Trail Tour bis Annaberg. Tussen de 20 en 25km (uiteindelijk 23km) met nog altijd zo'n ...
Het was wederom een leuke dag op de bike! Onze tocht begon vandaag bij de Aschbach lift. Om daar te komen hebben we de trein genomen. Eenmaal in de trein bleken we niet de enige bikers die richting de Aschbach ...
Hoera. Alweer een jaartje ouder. En dat vieren we op vakantie in de Vinschau. Zowel tijdens ontbijt als tijdens het avondeten werd ik (en werden we) in het zonnetje gezet. Extra mooi gedekte tafels en personeel en eigenaar die langs ...
We hadden bij onze hotelovernachtingen een MTB arrangement geboekt. Naast dagelijks energiepakket (reep en sportdrank), een MTB kaart van de omgeving en dagelijks de mogelijkheid om de vieze fietskleding af te geven zodat die gewassen kunnen worden zat daar ook ...
We hadden eigenlijk vandaag de Bike High Line Meran/o willen rijden, maar omdat we dan ons eerst een stukje met de trein willen verplaatsen, bewaren we die tot donderdag of vrijdag. Dus met behulp van de klapper met routes die ...
Gisteren zijn we aangekomen in Latsch in de Vinschau (Val Venosta) in Süd Tirol. We kozen dit als bestemming vanwege de weersvoorspelling. De Vinschau staat bekend om zijn vele zonuren (meer dan 300 zon-dagen per jaar) en aangename temperaturen, vooral ...