De route ging van Palazzolo Acreide naar ons volgende adres in Modica. De tocht bood heel veel mooie uitzichten over het Siciliaanse heuvel/berg (laaggebergte dan) landschap. Vooral de eerste 25km (van de 44km totaal; 650 hoogtemeters) was erg mooi maar bevatte na een afdaling van meer dan 10km ook een pittige klim van 5,5km. Wel waaide het in het begin erg hard. Een paar keer moesten we zelfs helling af bijtrappen ;-) .

De tweede helft ging over drukkere wegen en dus hebben we op zoek naar een lunchplekje deels een alternatieve route gevonden over een smal weggetje dat dan wel weer begon met een venijnige klim.

In Modica aangekomen konden we niet meteen terecht bij onze B&B&B (van &Bike) dus eerst maar een cafe opgezocht en vervolgens alvast wat van Modica gezien. Na inchecken zijn we met dat laatste verder gegaan. Modica is een fraaie stad die grotendeels op een helling ligt en daardoor een benedenstad en een bovenstad kent. Rijk voorzien van trappen! Veel Baroque gevels, kerken, palazzos en leuke doorkijkjes. We hebben de opvallendste kerken wat uitgebreider bekeken waaronder een in rots uitgehakte kerk uit de middeleeuwen (12e – 14e). De beheerder hiervan voorzag ons van nog heel wat zinnige informatie, zoals wat nog meer te bezoeken, een leuk stadje om morgen extra te doen en een bijna onvindbaar restaurantje waar we al op zoek naar waren geweest. Overigens bleek het restaurant gesloten!.

Gegeten in een luxe restaurant dat we via de groene gids vonden: Fattoria delle Torri. Viel een beetje tegen.

Terug naar album.

Download file: 20091018_filtered.gpx