Na het bijzondere ontbijt (op de kamer) met een tijdje puzzelen op de bediening van het espresso/capucino apparaat, vertrokken we voor de rondrit van vandaag (totaal 59,5km met 500 hoogtemeters; en nog eens 5km wandelen in Vendicari).

Het weerbericht voor vandaag gaf hogere temperaturen maar zeer beperkt zon aan. Met kleine kans op regen. Toen we vertrokken was het inderdaad bewolkt en hebben we een paar druppels opgevangen. Aan het eind van de ochtend, toen we langs de kust reden, werd het echter heel mooi weer. Warm en bijna strak blauw. Het eerste doel vandaag was Marzamemi, een charmant vissersdorp. We verwachten daar in een restaurant te lunchen maar hadden vanwege het beperkte ontbijt toch nog twee panini con pecorino gekocht. Maar goed ook want het restaurant was niet open. We konden wel wat drinken met wat hapjes erbij en dat hebben we dan ook maar gedaan. Lekker maar niet genoeg.

Op naar het tweede doel vandaag: Vendicari natuurpark. Een direct aan zee gelegen natuurgebied dat een paradijs voor vogels moet zijn. Erg mooie natuur maar alleen met behulp van de zoommogelijkheden van de camera konden we daadwerkelijk vogels zien. Verder de mooi gelegen overblijfselen van een tonijnverwerkingsfabriek uit de 19e eeuw en een mooi strand. Heerlijk toeven. Wel veel muggen die wel zin hadden in wat Nederlands bloed.

Na terugkomst nog even door Noto gelopen en weer van een mini gebakje met thee genoten. Dit keer maar eens een uitgebreide beschrijving van onze heerlijke maaltijd. We hebben gegeten in Al Terrazza. Voorgerecht was lekker. De pasta, Gnocchi met Gorgonzola, walnoten en basilicum, overheerlijk. Het hoofdgerecht voor Leon is een mixed grill van vis (zwaardvis, gamba’s en inktvis) en Christel heeft een zeebaars van de gril op de huid gebakken (zelf fileren) gevuld met tomaat, laurier en citroen. Prima keuzes. Als bijgerecht hadden we wederom Caponata. We zijn verslaafd geraakt aan Caponata en willen overal uitproberen hoe die smaakt; ieder restaurant kent zijn eigen variant.

Terug naar album.

Download file: 20091021_filtered.gpx