Vandaag maar liefst drie hoogtepunten. Om te beginnen hebben we vanochtend een Single Trail training gedaan met een gids van de Krainer Bikeschule. Wij dachten single trails te kennen en te kunnen. Niet dus! Steil naar beneden, soms hele grote stenen waar je alleen maar overheen kon. Meestal veel moeilijks achter elkaar: stenen, wortels, drops, lastige bochten, losse kiezels waar je achterwiel lekker op gaat glijden als je verkeert remt en nog veel meer lolligs. Tot nu toe waren we beide nog niet gevallen en vandaag bleef het beperkt tot drie keer zachtjes in de struiken omvallen van Christel. We hebben verschrikkelijk veel geleerd, zoals continue staand op de pedalen afdalen. Diverse korte stukjes hebben we helaas moeten lopen met onze fietsen aan de hand. Het lukte de gidsen meestal wel om die stukjes te rijden. Onvoorstelbaar. Helaas bijna geen foto’s maar wel filmpjes met de action cam. Die zetten we nog wel een keer op YouTube. Zowel fysiek als mentaal waren we behoorlijk uitgeput.

Na een stevige lunch, helemaal weer gesterkt, zijn we met de auto naar Granatium gereden. Dit museum is gewijd aan de granaatsteen. Na een tentoonstelling over de ruwe stenen en de daarvan gemaakte juwelen, kledingstukken e.d. mochten we zelf gaan ‘hakken’ (foto). De mooiste steen kregen we van de gids. Deze hebben we later nog laten slepen. Bij het museum hoorde ook een Seilsteig door de Granatslucht. Verschrikkelijk leuk. Niet alleen voor Christel maar ook voor Leon. Het betrof een route van een kleine kilometer die op de meeste plekken gezekerd was met één of twee staalkabels. Zonder was de route ook niet te doen. De twee foto’s beneden zijn van deze route.

Deze toch al verukkelijke dag werd afgesloten met een heerlijk zes gangen diner op het terras van ons hotel, het zogenaamde Feinschmeckermenü.


1 reactie

RiAnt · 2010/06/29 op 23:22

Ik zal toch maar eens een kaarsje opsteken met al die waaghalserij, jullie maken het wel spannend.
Kersen inmaken is toch veiliger en jullie kunnen dan je vitamientjes weer bijvullen als je thuis bent.
Zo dan heb je ook weer iets om op te verheugen als jullie thuis zijn. Veel groeten vanuit het hete Nederland.

Gesloten voor reacties.