Gisteravond hebben we uitleg gekregen in de Bikerecke over de mogelijkheden van de ‘guided’ tours waarvan er 2 in ons pakket zitten. Advies was om gelijk vandaag te beginnen. Voordeel van het slechte weer: we beginnen later. Even na tien vanaf het hotel vertrokken met 2 Zwitsers en een Duitser naar de verzamellocatie in Lermoos. Gids Elgar (klinkt verdacht als Helga) nam de Zwitsers en ons mee naar een plek voor techniektraining. Remmen achter, voor en beide samen stond als eerste op het program. Daarna bochtjes oefenen, over een plank rijden, plankje omhoog palet op met dropje eraf (de overige palets bleven gelukkig ongebruikt liggen) en voorwiel optillen tijdens het rijden op 2 verschillende manieren. Een stukje verder hebben we geoefend op steil naar beneden rijden door een bergweitje dwars door de bloemen.

Na de training gingen we op weg. Via leuke en in het begin eenvoudige paden ging het naar steilere stukken toe. Er volgen een aantal steile en lange beklimmingen. Dat alles over schotterwege. Maar: we hebben beiden niet hoeven te lopen. Het ging lekker! We hebben geluncht in de Talblickhütte. Daarna tussen de koeien en hun producties dwars over de stijle wei naar beneden. Nogmaals stevig klimmen en een heerlijke afdaling brachten ons naar Ehrwald waar de Zwitsers afhaakten. Met zijn drietjes hebben we een hele fraaie panoramaweg gereden nadat een bijzonder steile klim ons op hoogte had gebracht. De klim bevatte, volgens Oostenrijkse begrippen, korte vlakke stukken, volgens nederlandse begrippen gewoon dik 5%, op op adem te komen. De beloning was fantastisch. Zowel qua uitzicht als qua afdaling. Onderaan werden we nog even opgeschrikt door een stevig toeterende trein.

De foto toont het uitzicht vanaf ons balkon. Vandaag geen foto’s onderweg genomen. Overigens viel het weer erg mee. Grotendeels droog.


1 reactie

Nicole · 2010/06/21 op 20:54

Nah, Ik denk niet dat Helga de Oostenrijkse sneeuwbuikschuifster het leuk vindt dat jullie bloemetjes in een romantische Oostenrijkse bloemenweide omver fietsen.

Kijk maar uit voor wraak (aangegeten bandjes, doorgebeten kabeletjes) Je weet maar nooit met Helga.

Veel plezier en geniet ervan.

groetjes uit Eindhoven

Gesloten voor reacties.