Vanochtend moesten we eerst iets regelen. Gisteravond was Christel’s rechter contactlens gebroken en ze zag het niet zitten om met bril te gaan mountainbiken. Even met Pearle in Malden gebeld en die adviseerde om voor de komende week zachte daglenzen te nemen. Dus naar Bolzano (25km verderop) voor de dichtsbijzijnde opticien. De prijs van 21 euro voor 15 dagen lenze kun je niet hoog noemen. We herkenden Bolzano nog van een aantal jaren geleden toen we de stad uitgebreid bekeken hebben.

Na terugkomst in het hotel eerst een snelle lekkere pasta lunch alvorens we vertrokken voor onze korte mtb tour van vandaag: 23km en 625hm. Een hele mooie tocht met super uitzichten op de omliggende bergen, zoals de gekleurde rotsformaties van de Rosengarten en Latemar massieven. We fietsten voor het grootste deel over een mooie schaduwrijke kronkelende forstweg. In de eerste helft van de tocht liep de weg een tijdje ‘brutal’ omhoog. Maar net te rijden voor Leon, op sommige stukken niet voor Christel. Oorzaak: steilte en losse ondergrond. Na dit stuk kwamen we bij het doel van deze tocht: het bedevaartsoord Maria Weissenstein (foto). Een hele mooie plek.

In het hotel nog even van het zwembad genoten na geconstateerd te hebben dat de kansen op een finale Nederland – Duitsland stijgen.


4 reacties

Liesbeth · 2010/07/03 op 23:28

Ziet er allemaal weer leuk uit, alhoewel dat op een steile helling vanachter je zadel buikschuivend opstappen mij niet echt een leuke bezigheid lijkt (en met name voor mannen wellicht ook wat riskant). Anna is ook al druk aan het oefenen met fietsen, één hand los, stoepje op stoepje af, slalommen om lantaarnpalen, etc. Ik heb gezegd dat als ze nog wat groter is maar bij jullie op mountainbikeles moet, dat leek haar wel leuk geloof ik. Overigens gaat niet altijd alles goed, ze ligt nog regelmatig langs haar fiets onze durfal.
Jullie hebben toch wel een kaarsje opgestoken bij Maria Wittesteen?
Veel plezier nog deze week.

    Leon · 2010/07/04 op 08:19

    Wij waren al begonnen ons te verheugen op mountainbiken met Anna over een paar jaar. Ziet er dus goed uit. Draagt ze nu wel een helmpje met die valpartijen?

Nicole · 2010/07/03 op 21:40

Ach je kan beter een contactlens breken dan een been;)
Jullie bandjes zijn nog niet lek geprikt door gefrustreerde italianen?

    Leon · 2010/07/04 op 08:16

    Ach …. wij hebben de Italianen niet uitgeschakeld. Dat hebben ze zelf gedaan ;-). Zeker 3/4 van de gasten in ons hotel zijn Duitsers. Die hebben zich gisteren vermaakt!

Gesloten voor reacties.