Mas de Montagne Trail, vernoemd naar het bos restaurant Mas de Montagne, bij Amerongen, stond vandaag op de agenda. Weer een mooi trail event van Trail Events. Je kon drie lussen lopen. De eerste, groene lus, werd door alle deelnemers gelopen. Een lus van 7,8 kilometer met 115 hoogtemeters. Daarna kon je nog de blauwe lus, nog eens 7,8 kilometer met 75 hoogtemeters, en eventueels zelfs de rode lus lopen. Je mocht op de dag zelf kiezen. Christel wilde alleen de groene lus lopen en ik wilde de mogelijkheid open houden om ook nog de blauwe lus te lopen, wat ik uiteindelijk ook deed.

De eerste kilometers van de groene lus liepen we samen. De groene lus was een hele mooie route met soms brede paden, soms echte single trails en best wat hoogtemeters. Die laatste waren mooi verdeeld over het lusje. En nooit heel steil. Alles goed te lopen. Heerlijk! Bij de eerste lange afdaling liep Christel wat van me weg. Christel kan namelijk beter dan de meeste mensen, en beter dan ik, bergaf rennen. Hierna kwamen we weer bij elkaar en na enige tijd heb ik wat afstand genomen maar nooit heel veel. Ik finishte de eerste lus misschien 100 meter voor Christel. Daarna zat het er voor Christel op en ik nam een korte pauze om wat te snacken.

De Blauwe lus liep ik dus alleen, maar Christel liep nog wel mee naar de start om een foto te schieten. Deze lus werd door beduidend veel minder mensen gelopen dan de eerste lus. Dat maakte het erg rustig op de trails. De route was ook weer heel erg mooi, met een paar mooie open stukken. En met een lange pittige klim in de volle zon in km 6 die ik voor de helft gewandeld heb. Op het eind was Christel me een stukje tegenmoet gelopen om aan te moedigen en foto’s te maken. Erg blij dat ik beide lussen gelopen heb! En mijn knie, die vorige week op de Brunssummerheide nog opspeelde, hield zich nu helemaal gedeisd.

Na bijgekomen te zijn hebben we bij Mas de Montagne wat gedronken en een gebakje gegeten voordat we weer, via een toeristische route, via een pont, naar huis reden. We konden niet de snelste weg terugnemen omdat de wielerwedstrijd Veenendaal – Veenendaal ook werd gereden.

Download file: Mas_de_Montagne_Trail_Groene_Lus_398nodes.gpx
Download file: Mas_de_Montagne_Trail_Blauwe_Lus_475nodes.gpx
Categorieën: Hardlopen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.