Dit keer een beetje afwijkend thema voor een blogje. Voor het eerst sinds 2015 ben ik namelijk weer eens voor het werk op een buitenlandse trip geweest. In Murcia organiseerde de universiteit van Murcia (UCAM) en de ERC (Europese reanimatie raad) het 1st International Symposium of Immersive Reality for Resuscitation oftewel het eerste internationale symposium voor reanimatie en VR. En omdat we ons bij VR Lab sinds enige tijd vooral (eigenlijk alleen nog maar) bezighouden met onze software voor reanimatietraining met de mooie naam Virtual Life Support, moesten we hier natuurlijk bij zijn! Op zo’n congres spreken wetenschappers over de onderzoeken op dit gebied maar zijn er altijd wel een aantal commerciële partijen aanwezig om te sponsoren en om te laten zien dat er ook al wat toepassingen in de markt beschikbaar zijn. Nu kenden wij, via LinkedIn en online overleggen, al een aantal van de sprekers en organisatoren van dit symposium. Een deel van hun had Virtual Life Support ook al uitgeprobeerd en zonder uitzondering was men super enthousiast. Kortom: dit symposium was een must voor ons. Om Virtual Life Support te presenteren, demonstraties te geven van de software en om al die mensen een keer in het echt te ontmoeten. We besloten gelijk ook om sponsor van het symposium te zijn. Dan kregen we namelijk spreek- en demotijd en werden we meegenomen in allerlei communicatie. Dat kost wat, maar is o zo belangrijk voor ons imago in deze markt.

Dus ik reisde op donderdag 23 juni naar Murcia af. Ik vloog op Alicante waar ik een huurauto gereserveerd had om naar Murcia te reizen. Ik hoefde niet eens alleen te reizen omdat een partner van VR Lab ook besloten had naar het symposium te gaan. Wel zo gezellig. Het symposium was op vrijdag en zaterdagochtend en ik had besloten een extra overnachting in Cartagena, aan de kust op drie kwartier rijden van Murcia, te boeken. Nu was ook het symposium uiterst aangenaam maar vooral toch nuttig. Het bezoekje aan Cartagena daarentegen was niet nuttig maar wel aangenaam.

Eerst kort wat over het symposium. Het was een doorslaand succes voor mij en ons. Mijn presentatie op vrijdagochtend ging erg goed en werd heel goed ontvangen. Gedurende de rest van de dag leverde dat heel veel stof tot napraten op met allerlei deelnemers. De meeste deelnemers kwamen weliswaar uit Spanje, maar ik spraak ook deelnemers uit België, Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en de UK. Op vrijdagavond had de organisatie nog een borrel georganiseerd op een dakterras vanaf waar we een schitterend uitzicht hadden op het oude klooster waar het symposium plaatsvond. Helaas hadden we vrijdagavond geen tijd meer om Murcia in te gaan maar gelukkig hadden we dat op donderdagavond wel gedaan. Op zaterdagochtend waren workshops ingepland. Eigenlijk zou ik één workshop van een uur doen maar er bleek zoveel interesse dat ik gevraagd werd twee workshops te doen. Uiteraard! Ook die waren zeer succesvol. De reacties van de mensen die Virtual Life Support konden uitproberen waren heel erg positief, inclusief de reacties van de huidige voorzitter van de ERC. De aanstaande voorzitter van de ERC, die zelf een VR enthousiasteling is en al meerdere VR-toepassingen had laten ontwikkelen, vertelde iedereen zelfs dat “dit is waar hij over droomde”. Kortom: beter kunnen reacties niet zijn! Hopelijk vertalen die zich de komende tijd ook in echte commerciële kansen.

Rond 14:00 was het symposium afgelopen en ben ik, na twee mensen bij het busstation van Murcia afgezet te hebben, naar Cartagena gereden. Daar had ik nog alle tijd om middels een stadswandeling het centrum van het stadje te verkennen. Cartagena was in de Romeinse tijd al een belangrijke havenstad en uit die tijd is het nodige bewaard gebleven, al is dat vooral pas de laatste decennia duidelijk geworden aan de hand van opgravingen. Na de aangename stadswandeling ben ik op een terrasje neergestreken voor wat tapas en vervolgens terug gewandeld naar mijn hotel aan de rand van het centrum. Bij het tapasrestaurant direct naast het hotel heb ik later (Spanjaarden gaan pas na 21:00 aan tafel) later nog wat tapas gegeten omdat ik best nog trek had. En dat bleken echt wel de lekkerste tapas van deze trip! Na een heerlijke nachtrust had ik op zondag nog tot ongeveer 14:30 de tijd om wat dingen te bekijken. Ik heb toen het Romeins Theater en het Romeins Forum bezocht. Lekker op mijn gemakje bekijken wat meer dan 2000 jaar geleden gaande was in Cartagena. Het bezoek aan Cartagena sloot ik af met een kleine lunch met alweer lekker tapas. De rit terug naar Alicante verliep voorspoedig en dat gold ook voor de vlucht al was die, vanwege onweer boven Schiphol, wel wat verlaat.

Kortom een nuttig en aangenaam weekend. Heerlijk om na het harde werken nog even ontspanning te zoeken in een leuk stadje met mooie historie en lekker eten en drinken! Normaal gesproken zou dit trouwens een trip geweest zijn waarop Christel me zou hebben vergezeld maar dat zat er deze keer niet in. Anders hadden we waarschijnlijk ook nog een paar nachten Valencia toegevoegd aan dit bezoek aan Spanje.

Categorieën: Werk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.