Voor de verjaardag van Leny zouden we samen gaan uiteten. Dat werd Battice in Geleen op Hemelvaartsdag. Wij besloten om daar maar een lang weekend Zuid Limburg aan te koppelen. Omdat we onze fietsvakantie moeten verplaatsen naar later in de zomer is het extra fijn om nu een minivakantie te hebben. We hadden dit al lang gepland maar naarmate de datum dichterbij kwam werden de weersvoorspellingen beter en beter. Daarom vorige week definitief een hotel voor drie nachten geboekt, centraal in Sittard. 

Aangezien we se laatste maanden verslingerd zijn geraakt aan trailrunnen besloten we daar de eerste middag mee te starten. Na onze spullen snel in het hotel gedumpt te hebben reden we donderdag door naar de Brunssummerheide waar we Natuurmonumenten Trailroute liepen vanaf Schrieversheide. De route van 10,8 kilometer bleek nog wat zwaarder dan verwacht. Sowieso had de route ongeveer 225 hoogtemeters en veel afdalingen bleken te steil in rennend te doen, dus daar moesten we overschakel op wandelen. Veel korte klimmetjes, stukken mul zand en heel weinig vlakke meters. Maar het was ontzettend gaaf. Echt trailrunnen! Het eten ‘s avonds bij Battice was heerlijk en zoals altijd was het erg gezellig met Leny en Mathieu. 

Het prachtige weer vraagt natuurlijk om te gaan fietsen. En dat deden we vrijdag dus ook. Ik had een rondje uitgetekend met de fietsknoop-app direct vanaf ons hotel. Erg mooi rondje. Inclusief een stukje fietsen door het gebied waar ik de liefde voor het fietsen heb opgedaan, westelijk en zuid-westelijk van Hoensbroek waar mijn wieg stond. En ondanks dat we de laatste jaren al vaak fietsten in Zuid Limburg ging de route best veel over onbekende of weinig bekende wegen. Met een lekkere lunch en heerlijke Limburgse Vlaai was het een feestje. Het feestje werd nog meer luister bijgezet door het uitbundige gefluit van vogels in de bossages en de schitterende bloesem. Voorjaar in Limburg is prachtig. We fietsten vandaag 78,5 kilometers met ongeveer 600 hoogtemeters. Als beloning aten we vanavond bij Meds aan de gezellig markt van Sittard op het terras. Het eten was heerlijk en de sfeer helemaal prima en gemoedelijk! 

Morgen gaan we weer fietsen! We hebben een aantal opties uitgezocht voor het heuvelland en beslissen morgenvroeg wat we gaan doen.

Download file: Rondje_vanuit_Sittard.gpx

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.