Het is alweer een week geleden maar nu toch nog even een verslagje van de laatste dag van ons lange weekend. Op de laatste dag stond wandelen op het programma. Toen we het daar een paar weken geleden over hadden zei Liesbeth spontaan dat ze wel mee wilde wandelen. Ze hoopte toen al dat er één of meerdere kinderen zouden aansluiten. En inderdaad wilden Anna en Lotte wel mee. We spraken met hun af tegen lunchtijd in Schin op Geul. Uiteraard begonnen we dan ook met een lunch op een terras met zicht op de mooie kerk. 

Na de lunch zijn we gaan wandelen. Ik had een wandeling uitgekozen die Christel en ik al eerder tijdens onze Corona-hikes liepen, de hele mooie nummer 1296 van de Wandelgids Zuid Limburg. Een schitterende wandeling die o.a. door het Gerendal voert waar we zelfs een aantal verschillende orchideeën zagen. Uiteraard was het ook een hele gezellige wandeling, zo met zijn vijven. De kleine drie uur wandelen, voor 10,9 kilometer met 180 hoogtemeters, vlogen zo om. Dit mooie weer vroeg natuurlijk om een afsluiter op een terras. De ijscoupes en Limburgse vlaai smaakten voortreffelijk na gedane arbeid. 

Na afscheid genomen te hebben zijn we terug naar Sittard gereden om de fietsen op te halen die nog veilig in de fietsenkelder van ons hotel stonden. Daarna hebben we deze korte vakantie afgesloten met een hapje eten op het terras van de Biesenhof in Geleen. Daar streken we al vaker neer na een actief bezoek aan Zuid Limburg. Ideale locatie en lekker eten!

Download file: Sunday_Afternoon_Hike_944nodes.gpx
Categorieën: VakantieWandelen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.