Het weekendje aan zee was ons vorig jaar zo goed bevallen dat we dat dit jaar weer wilden doen. Alleen was de tijd wat beperkter dus kozen we wel voor een weekend weg maar dichter bij huis. Op een uur en een kwartier rijden ben je er al even helemaal uit. In een leuke omgeving in Twente en met de Sallandse Heuvelrug nabij vonden we voor het een bijzonder hotel, Herberg de Kemper voor het tweede weekend van Maart. Het restaurant was in een oude boerderij en de slaapkamers bevonden zicht tegenover het restaurant in een oude verbouwde schuur. Grappig detail: als we in ons bed lagen lagen we op hoogte van de weg. Door het raam keken we uit een op wei met lammetjes. 

Voor ons is zo’n weekend natuurlijk een mooi moment om, als het weer het toelaat, te gaan fietsen, hardlopen en/of wandelen. Dat laatste hebben we dit weekend niet gedaan maar wel vlak na aankomst op vrijdag een rondje gelopen in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in het kader van lekker trailrunnen. Op zaterdag en zondag hebben we mooie fietstochten gemaakt. En natuurlijk hebben we heerlijk gegeten op vrijdag- en zaterdagavond in de Kemper. Het restaurant staat bekend om zijn wildgerechten (en dat het hele jaar door) en die zijn, naast alle andere gerechten overigens, helemaal top. Ook het ontbijt is erg goed verzorgd met veel huisgemaakte vleeswaren; ook weer deels wild. Wij maakten het de kok-eigenaar nog wel moeilijk doordat we op de eerste avond voor de proeverij kozen en op de tweede avond het verwen-arrangement hadden. En uiteraard wilde hij ons niet hetzelfde serveren. We kunnen wel zeggen dat hem dat ontzettend goed gelukt is. Dikke prima!

Op vrijdag zijn we dus een rondje gaan hardlopen op de Sallandse Heuvelrug. Dat hebben we een paar jaar geleden ook al een keer gedaan en we herinnerden ons een mooie en uitdagende route. We kozen voor een gemarkeerde route zodat het eenvoudig was om de route te volgen. De gele route die we renden was 9,2 kilometer lang. Het was heerlijk, fris, loopweer met aardig wat zon. Echt genieten in zo’n mooie omgeving.

Zaterdag fietsten we het Rondje Sallandse Heuvelrug met een zelfverzonnen aanrijroute vanaf ons hotel en uiteraard ook weer terug naar ons hotel. Het was een schitterende en afwisselende route met zelfs nog een beetje hoogteverschil. De omgeving daar is gewoon heel erg mooi en het is er dus ook heerlijk fietsen. De route is heel veel door boerenland en natuur en maar af en toe door de bebouwing. Perfect dus. En met het mooie weer dat we hadden was het al helemaal fijn. We reden 77 kilometer met +/- 260 hoogtemeters.

Ook zondag hebben we een mooi rondje gefietst. Het weer was wel heel wat minder dan op de zaterdag. Het was erg fris en er stond een stevige wind. Die hadden we natuurlijk een tijdje in de rug maar ook een tijd vol tegen. We fietsten een rondje Markelo – Lochem – Diepenheim – Goor. Het grootste deel van de route was weer erg mooi met fraaie landhuizen en kastelen. De paar saaiere stukken konden de pret niet drukken. Met net geen 69 kilometer was het weer een mooie afstand.

Download file: Rondje_Sallandse_Heuvelrug_1541nodes.gpx
Download file: Rondje_Markelo_Lochem_Diepenheim_Goor_1207nodes.gpx
Categorieën: FietsenHardlopen