Na de eerste fietsdag bekeken we gisteravond welke route we als tweede fietstocht zouden doen. Eén aantal kandidaten vielen af vanwege teveel overlap met de eerste fietsdag en een AGR-lus bevatte toch wel heel veel hoogtemeters en erg steile hellingen. Uiteindelijk vanochtend besloten de Zuidlus van de Mergelland fietsroute te doen. 

De  route begon in Gulpen en daar zijn volop parkeerplaatsen. Althans als er geen event is. Vandaag bleek de Koning van Spanje trailrun te zijn, één van de meest uitdagende van Nederland, met afstanden van 11 tot 80 kilometer. En die laatste heeft 2200 hoogtemeters! Pfff. Dan stellen onze trailruns dus echt nog niets voor ?. Maar goed, parkeren in Gulpen was dus niet mogelijk. Gelukkig wel een klein stukje buiten Gulpen, in Wittem en laat dat nu ook aan de route liggen! 

Via mooie dorpjes, zoals Mechelen en Vijlen, fietsten we voortdurend klimmend en dalend naar het Drielandenpunt wat toch wel een beetje een pretpark is. We reden dus maar snel door, via een stukje Vennbahn en uiteraard door België naar Sippenaken voor de lunch. Via een hele fraaie route reden we, deels over hele smalle weggetjes waar een auto nauwelijks kan passeren, via o.a. Epen en Slenaken naar Gulpen. In Wijlre was het tijd voor koffie met gebak. Dat was een welkome energieboost voor de beklimmingen, waaronder de Fromberg, die daarna nog volgden. Na bijna 66 kilometer en net geen 900 hoogtemeters waren we terug bij de auto. 

Vanavond aten we net als gisteren buiten. Nu op het terras van het hotel. Lekker maar niet zo bijzonder als gisteren en donderdag. Morgen gaan we wandelen. Liesbeth en dochters zullen ons vergezellen. 

Download file: Mergelland_Fietsroute_Zuid_lus.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.