Veloviewer Infographic

Veloviewer Infographic

Ook in 2015 heb ik (en hebben we) weer veel afgefietst, al had dat nog heel wat meer mogen zijn, en heel wat afgerend. Net als vorig jaar ben ik tot net boven de 1000km hardlopen gekomen. Hopelijk lukt het om in 2016 weer wat meer te gaan fietsen, op de weg en door het bos. In ieder geval staan alvast een fietsvakantie (met bagage) en een transalp met de mountainbike op het programma.

Ik hou al mijn runs en rides bij op Strava. En via de mooie site Veloviewer kun je daar dan op allerlei manieren overzichten uithalen en analyses op los laten. Echt leuk voor lijstjes freaks zoals ik. Veloviewer genereert ook een mooie eindejaar graphic met de kerngetallen. Merk op dat de tijdens voor de halve marathon geflatteerd zijn. Mijn iPhone was in Breda wat te optimistisch met de afstand en dientengevolge ook met de snelheid.

Dit zijn de ritten die ik/we in 2015 gereden hebben, met uitzondering van woon-werk verkeer:

DatumNaamAfstandHoogteBeschrijving
2015-12-28Vaste route Horst3114Het mooie weer vandaag in combinatie met een vrije dag nodigde toch echt uit om een stukje te gaan mountainbiken. Gekozen voor de (tamelijk nieuwe) vaste route van Horst en die 1,5 keer gereden. Wat een leuke route! Op een paar honderd meter na alles single track heel veel flow, mooie kuipbochten en de nodige hoogtemeters vanwege de vele korte klimmetjes. Echt een aanrader. Lijkt een beetje op de route van Dorst maar is met 19km wel een stuk langer.
2015-12-26Toertocht Schaijk420Met lenteachtig weer toertocht Schaijk gereden. Mooie traditie zo op 2e kerstdag. Blijft ook een hele leuke route al was volgens mij elke meter gelijk aan vorig jaar. Maar waarom ook niet. Heerlijk veel single tracks. Wat bulten en een paar technische stukjes. Typisch Brabants hoorde ik iemand zeggen. Klopt, maar deze scoort binnen de verzameling van Brabantse toertochten toch erg hoog.
2015-12-06Toertocht Malden51509Heerlijke toertocht gereden in onze achtertuin! Vandaag stond toertocht Malden op het programma en ik moet zeggen dat de organisatoren een hele mooie en uitdagende route hadden samengesteld. Er werd weinig gebruik gemaakt van de o zo bekende vaste routes en er zat weinig asfalt in. Leuke single trails en lekker veel klimwerk. Eigenlijk één van de leukste toertochten die ik reed. En doordat het de afgelopen paar dagen droog was lag de route er ook nog eens prachtig bij. Een borstel was alles wat nodig was om de fietsen weer ordentelijk te krijgen.
2015-11-08Clubdag LichtVerzet C-groep39357Lekker stukje fietsen in het Reichswald met de C-groep van LichtVerzet tijdens de jaarlijkse clubdag. Wat is dat toch een mooi bos met leuke klimmetjes en dito afdalingen. De pannenkoek daarna smaakte lekker al was die eigenlijk veel te groot voor deze kleine oude man!
2015-10-25TT Reichswald-Mookerheide68532Toertocht Reichswald-Mookerheide. Dit jaar wederom een hele mooie tocht met weinig aanpassingen (voor de 50km) tot vorig jaar. Was ook niet nodig. Met heen en weer rijden tot een mooi aantal kilometers gekomen (+/-68). Met het lekkere weer was het mooi toeren. En het bos lag er eigenlijk prima bij al zijn de fietsen best vies geworden. Nu even poetsen. Gereden met Christel en Nard (neef van Christel).
2015-10-24Route Stiphout met mijn neefjes2321Vanmiddag de vaste route van Stiphout (deel van de route van Nuenen) gereden. Met mijn neefjes Jurre (8) en Emiel (6). Heel leuk om die mannetjes bezig te zien.
2015-09-27Afsluitende rit Bregenzerwald281544Heerlijke laatste mtb tocht van de vakantie. Dit keer gewoon met zijn tweetjes. Als eerste vanuit het hotel naar de Bergkristalhütte waar we wat gegeten en gedronken hebben, daarna via een lekkere trail (niveau S1) naar Schoppernau (tip van Johannes). De lift genomen naar het Mittelstation van de Diedamskopf om vanaf daar via nog een paar steile stukken en een hele mooie (S0) trail naar het Neuhornbachhaus te rijden. Tenslotte een gave schotterafdaling terug naar Schoppernau en langs het riviertje terug naar het hotel. Toch nog ongeveer 700hm op 27,5km. Mooie afsluiter.
2015-09-25Schreiberesattel - deel 242942En dit was deel 2 van de tocht over het Schreiberesattel vanaf het Mittelstation van de gondel. Dit deel ging over heel mooie paden met soms een stukje trail. Het stukje vlak onder de sattel was helaas Schieben en Tragen. Erg vermoeiend. Hierna volgde een in het begin lastige maar naderhand razendsnelle afdaling, een stukje trail omhoog en weer afdalen naar onze pauzeplek Schönenbach. Hierna over asfalt rap dalend en naderhand licht stijgend terug naar Au. Uiteindelijk bijna 1200 hoogtemeters in het totaal op bijna 55km. Pfff.
2015-09-25Schreiberesattel - deel 113516Yet another day on the bike. Vandaag een rondtocht over het Schreiberesattel. Dit was het eerste stuk van de tocht tot aan de gondel van Bezau die we tot aan het Mittelstation namen om wat hoogtemeters te sparen. In dit deel ook nog een hele gave en uitdagende S2 trail gedaan die Christel en ik allebei helemaal konden rijden, maar vermoeiend was het wel.
2015-09-24Weissenfluh Alpe501966Weer een flinke tocht gemaakt met gids en de Duitse gasten van eerder deze week. Aardige afstand (50km) en flink wat hoogtemeters (1800). Klimmen over Schotterwegen en een paar mooie technische (S2) trails naar beneden. Grote delen konden wij rijden (Christel net wat meer dan ik) van die trails. We begonnen in Mellau waar we met de bike shuttle naartoe gingen. Terug zijn Jürgen, Martin en ik doorgereden naar het hotel (in een stevig tempo) terwijl de dames met de gids teruggingen met de shuttle. Scheelde nog zo'n 8 a 9km en 100hm.
2015-09-22Rund um die Mittagsfluh291214Weer een leuke MTB tocht met gids en de gezellige Duitsers uit het Schwarzwald. Minder kilometers en minder hoogtemeters dan gisteren. Klimwerk aardig verdeeld tussen ochtend en middag, maar in de ochtend ook een aantal hele steile en technische stukken omhoog en een lastige afdaling door de weide. Na nog 400hm klimmen in de middag afgesloten met een razendsnelle afdaling, inclusief een leuke en niet al te lastige trail.
2015-09-21Kanisfluh Runde411549Eerste MTB tour in het Bregenzerwald. We hebben een arrangement geboekt waarbij we 4 keer een tocht met gids maken. Vandaag dus gelijk de eerste. Samen met nog 7 gezellige Duitsers uit het Schwarzwald (een vriendengroep). Hele mooie tocht, een grote ronde rondom de Kanisfluh. Met veel en lang klimwerk (1400hm) met soms hele steile stukken (steilste stuk 26%). Bergop kon ik alles rijden en Christel bijna alles. Tempo konden wij goed bijbenen. Ik reed continue vooraan of bijna vooraan en Christel was meestel de eerste dame bergop. Niet gek voor plattelanders! De trails naar beneden waren tamelijk heftig. Paar stukjes hebben we moeten lopen.
2015-09-13Toertocht Overloon4766Genoten tijdens toertocht Overloon (de 50km die 48 bleek te zijn). Vertrek bij het Oorlogsmuseum en op het einde een stukje door het museum (!) en over het museumterrein. Hele leuke en afwisselende toertocht met veel bochtenwerk en korte felle klimmetjes. De basis werd weliswaar gevormd door de vaste route maar er zaten genoeg onbekende stukken in. Route lag er extreem goed bij. Beetje regen van gisteren had de ondergrond op veel plekken lekker hard gemaakt en modder heb ik eigenlijk niet gezien.
2015-09-06TT Sint Anthonis4644Lekker weer eens een toertocht gereden, vanuit Sint Anthonis. Leuke manier om de ochtend van mijn verjaardag door te brengen. Was een eenvoudige tocht. Weinig asfalt en best wel veel single track, maar weinig technische uitdaging en weinig hellingen (zelfs weinig Brabantse molshopen). Wel een heel mooi gebied. Kortom: we hebben ons vermaakt!
2015-08-30Routes Dorst en Kadettenkamp4131Heerlijk gemountainbiked bij Breda terwijl Christel met haar zus en neefje/nichtjes/vriendinnetjes van nichtjes is gaan zwemmen. Mooie gelegenheid om de route van Dorst weer een keer te rijden nu aangevuld met de nieuwe lus, de Kadettenkamp. Ook een heel leuk stuk. Twee routes samen zijn ongeveer 17km, dus gelijk maar twee keer gereden. Voor een derde keer had ik met dit benauwde weer de energie niet meer. De routes zijn geheel singletrack met veel kombochten met hele mooie flow. Daarnaast ook nog veel Brabantse bultjes, dwz kleine hoogteverschillen (10 a 20m) maar wel heel steil en erg technisch. Ook nog wat leuke drops en sprongetjes. Top route. Alleen het korte verbindingsstukje (paar honderd meter) is asfalt.
2015-08-23Rondje Wijchen4932Eigenlijk stond vandaag een duurloop van 16km op het programma als training voor de halve marathon, maar door een vervelende blessure (pijn in mijn linkerbovenbeen) durf ik het niet aan te gaan rennen. Om toch nog enigszins sportief van het mooie weer te genieten gekozen om rustig een stukje te gaan fietsen. Dit keer geen race of MTB, maar gewoon op de trekking fietsen. Leuk rondje. Ga ik nog wel een keer met de racert op hoog tempo doen. Hopelijk herstel ik snel van de blessure. Zo niet, dan vrees ik het ergste voor de hm.
2015-08-0909-08-15 Noord-Sleen, Drenthe, Netherlands2445Na de route van Gieten ook nog bijna de hele route van Sleen gedaan (op 8km na; we werden moet en kregen honger). Deze had ik al wat langer op het oog omdat die regelmatig hoog scoort op mtbroutes.nl (die van Gieten tegenwoordig trouwens ook). En ook dit was weer een fantastische route. Extreem veel flowige single track. Ook hier weer wat hoogteverschillen. En een aantal hele technische stukjes. Uitdaging genoeg.
2015-08-0909-08-15 Gieten, Drenthe, Netherlands3798Omdat we gisterenavond met Frank en Rinette een diner gedaan hebben in Groningen vandaag de gelegenheid aangegrepen om twee vaste routes in Drenthe te rijden. Dit is de route van Gieten. Schijnt recent helemaal vernieuwd te zijn en is een hele gave route geworden. Vooral de eerste helft is helemaal top. Lekker technisch, zelfs wat hoogtemeters met steile klimmetjes, rappe afdalingen en flowige bochten. En de hele route bevat nauwelijks een meter verharde weg en vooral heel veel singletrack. Echt een hele grote verrassing. Ook nog even uitstapje gemaakt vaar Hof van Saksen om even lekker te lunchen.
2015-08-02Malden - Lottum - Rozenroute94150Heerlijk stukje gefietst op de racefiets. Eerst in mijn eentje via de LF3 naar Lottum om daar vervolgens met Christel de Rozenroute te rijden. Super lekker weer om te fietsen. En de hele route was ook echt SE moeite waard. De enkele onverharde stukken die in de route zaten waren ook op de racert goed te doen. Top dag!, 20 °C, 4km/u Z, 60%
2015-07-22Rondje op de racert met de buurman48293Heerlijk woensdagavond rondje op de racefiets met de buurman. Zevenheuvelenweg was afgezet voor autoverkeer dus ultiem lekker knallen over de weg. Lekker tempo kunnen rijden. Was ik ook wel stik benieuwd naar. Tot nu toe eigenlijk alleen solo op de racefiets gereden. , 23 °C, 15km/u Z, 50%
2015-07-1818-07-15 Maashorst, Noord-Brabant, Netherlands4334MTB routes van Reek en Zeeland gereden. Hele aardige routes en goed aangegeven. Ook de verbindingsstukken zijn erg goed aangegeven. Je kunt ook nog combineren met Herperduin, Uden en nog eentje maar dat bewaren we voor een andere keer. Vooral Reek en het zuidelijkste deel van Zeeland (die gelijk loopt aan de route van Uden) zijn heel erg leuk en speels. Niet voor niets dat die stukken ook vaak in toertochten zijn opgenomen. Die stukken hebben veel bochtige single tracks (op zijn Brabants) en ook nog wel wat hoogteverschil (ook op zijn Brabants). Was erg lekker met dit fraaie fietsweer.
2015-07-1212-07-15 Lierop, Noord-Brabant, Netherlands250Mountainbike route van Lierop gefietst met mijn neefjes Jurre (bijna 8), Emiel (net 6), hun ouders en tante Christel. Leuk om die jochies zo bezig te zien. Route zelf is heel erg simpel en normaal gesproken niet leuk, maar perfect voor kleine kinderen.
2015-07-11Malden - Breda op de racert11775Eerste keer op de racefiets dit jaar. Van Malden naar Breda. Route had ik wat beter moeten bedenken maar leuk was het. , 20 °C, 11km/u ZO, 53%
2015-07-0202-07-15 Keswick, United Kingdom29651Skiddaw Loop vanuit Keswick. Eerste helft over asfalt opwarmen met geleidelijk klimmen. Daarna steviger klimmen off-road met een aantal technische stukken door een heel desolaat gebied. Niet alles was te rijden. Verder grotendeels eenvoudige off-road afdalingen met nog een paar lastige stukken, soms een paar meter lopen. Laatste afdaling Keswick in was simpel maar heel veel fun! Weer een mooie route bij grijs maar droog en aangenaam koel (in tegenstelling geloof ik tot de rest van Europa) weer.
2015-06-3030-06-15 Windermere, United Kingdom37859Dit keer een MTB tocht vanuit ons hotel. Boven Windermere en Bowness langs naar de Ferry, het meer over en dan een lus die "Claife Heights" heet. Deels over asfalt en deels over bridle ways en singletracks. Een enkele onverharde klim was zo lastig (steil, gladde grote stenen) dat we een flink stuk moesten lopen en later nog korte stukken. Ook een paar downhill stukken moesten we lopen want te ruig, maar over het algemeen konden we die wel rijden. Na de lunch in Hawksheid nog een deel van de Northface MTB trail in het Grizedale Forest meegepikt. Heel gaaf. Tenslotte nog aantal soms hele technische bridle ways terug naar de Ferry.
2015-06-2929-06-15 Ambleside, United Kingdom33693Heerlijke tocht gereden vanuit Ambleside, Lake District. Relatief veel asfalt maar wel meestal over hele smalle en verkeersvrije of verkeersarme wegen. Er zaten ook nog genoeg hele gave off-road stukken in, met weer een paar technische en uitdagende stenige downhills. Top! En wat is het hier mooi!
2015-06-2727-06-15 Sedbergh, United Kingdom28598Laatste mtb tocht in de Dales. Een mooie lus van Sedbergh naar Dent en weer terug. Heenweg was heel erg fraai. Weer mooie uitzichten en mooie paden. Een wel hele stenige downhill even voor Dent werd mij achterband te veel. Snel vervangen en weer verder. Op de weg terug vanuit Dent hebben we ons verreden en moesten daardoor kilometers over deels drassige weiden. Minder leuk maar wel weer mooie uitzichten. 
2015-06-2626-06-15 Dales Biker Centre, United Kingdom30825Nogmaals een MTB route vanuit het Dales Bike Centre gereden. Ditmaal eentje met de mooie naam "Schoolmaster and the Edge". Weer een mooie en afwisselende route. Met een redelijke lengte en goede niet al te steile paden voor het klimwerk maakte die een niet al te zware route. Toch zaten er ook nu weer een aantal stukken met hele hoge fun factor in. Heerlijk.
2015-06-2525-06-15 Ribblesdale, United Kingdom43813MTB route Circuit of Fountains Fell in Ribblesdale. Mooie gevarieerde route. Best wel zwaar ook vanwege de vele klimmen, zowel stenige paden als klimmen door de weiden over een grastapijt. Hoge fun factor ondanks het grijze weer.
2015-06-2323-06-15 Wensleydale, United Kingdom53863Lange MTB tocht deze keer en door de lengte ook best zwaar. Landschappelijk en mountainbike-technisch super mooie en leuke tocht. Van alles zat erin: verharde weggetjes, rotsen, weides, stenige paden, hele stenige paden, steil omhoog, steil omlaag, single tracks, ontelbare hekken die we open en weer dicht moesten maken en vele tonnen aan schapenstront waar we zoveel mogelijk omheen maar soms doorheen reden.
2015-06-2222-06-15 Hawes, United Kingdom31530Vandaag een mtb rit gedaan vanuit ons hotel: de Cam High Road oftewel The Old Roman Road. Eerst paar kilometer asfalt om op te warmen en dan een kilometers lange klim over een oude romeinse weg. Losse stenen, rotsen, steile en minder steile stukken. Een lekkere uitdaging. Daarna een heel stuk over de Pennine Way, een zogenaamde Bridle Way. Eerste stuk beetje op en af en vrij eenvoudig en daarna een afdaling door het groen. Lastig en soms lastig te vinden. Christel lag hierdoor op een gegeven moment in de modder. En toen begon het ook nog te regenen. Effe vloeken en weer verder. Best wel gave afdaling overigens. In het geheel lekker gereden en alles goed te doen.
2015-06-2121-06-15 Richmond, United Kingdom23594Vanochtend gearriveerd met de boot in Hull. Twee uur in de auto naar de Yorkshire Dales en dan onze eerste tocht. Vanaf het Dales Bike Centre in Fremington. Eigenaar raadde ons Apedale aan voor onze eerste dag. Hele leuke en afwisselende route. Stevig klimmen, rappe afdalingen, paar technische stukje en mooie landschappen. Super begin. En droog!
2015-06-1414-06-15 Liessel, Noord-Brabant, Netherlands5055Heerlijke toertocht gereden, de 50km van TT Liessel. Typisch Brabantse TT, veel bochtige single track, weinig hoogteverschil, maar wel wat kleine bultjes, en heel speels. De tocht knoopte eigenlijk allerlei stukken vaste route aan elkaar. Eigenlijk geen slecht idee, al zal het voor de mensen uit de omgeving van Liessel wat minder zijn geweest.
2015-06-0303-06-15 Malden, GE, The Netherlands2340De hardlooptraining verplaatst naar de donderdagavond en dus eindelijk weer eens in de gelegenheid om deel te nemen aan de Licht Verzet woensdagavond training. Marcel gaf de training. Leuke technische training. Helaas af moeten breken vanwege een op zich beetje onbenullige maar toch ongelukkige val van Christel, want gaatje in het been. Christel voor de zekerheid dus naar de huisartenpost. Allemaal niet heel erg, maar wel jammer voor Christel en voor onze training. Kijken of we snel toch een keer kunnen.
2015-05-3131-05-15 Mariahout, Noord-Brabant, Netherlands5743TT Mariahout. Gereden samen met Nard (neef van Christel). Lekker tempo kunnen rijden. Ondanks continue dreiging van regen bleef het, op een paar miezerdruppels na, droog. Leuke en afwisselende route. Veel bochtige single track (o.a. deel van route St. Oedenrode) paar bultjes en nog wat leuk klimwerk op het einde vlak voor Mariahout. Tussendoor wel wat asfalt en brede landbouw- of bospaden, maar niet te veel en nooit te lang. Mooi om even bij te komen.
2015-05-2424-05-15 Schoorl, Noord-Holland, Netherlands35261Met Christel 2x de vaste route van Schoorl gereden. Was alweer een aantal jaren geleden dat we hier waren. Wat een leuke en mooie route. Best wel lastig en zwaar op sommige stukken, maar wel goed onderhouden (inclusief dingen om zanderigste stukken berijdbaar te maken).
2015-05-1515-05-15 Malden, GE, The Netherlands22107Groene route Nijmegen gereden met mijn nichtje Anna. Met haar 9 jaar is de MTB met 20" wielen eigenlijk te klein, maar toch heeft ze met veel plezier de volledige route gereden. Alleen de Dubbele Looie Piep moest grotendeels gelopen worden. Rest ging erg goed, ook het wortelstuiterstuk vlak voor de lange afdaling naar het spoor.
2015-05-1010-05-15 Beek Gem Montferland, Gelderland, Netherlands52719Vaste route Zeddam 2x gereden. Wat is dit toch een mooie en afwisselende route. Met genoeg uitdagingen. Niet heel technisch, niet heel zwaar, maar alles samen maakt het een top route. Na één rondje kopje koffie met gebak gedaan bij 't Peeske. Leverde genoeg energie op voor ronde 2. Ook voor Christel.
2015-05-0404-05-15 Malden, GE, The Netherlands37307Lekker zo'n extra dagje vrij tussendoor. Gisteren al bedacht dat ik vanochtend misschien nog wel een rondje wilde mountainbiken en toen ik dus gisterenavond vraag van Hans op FB tegenkwam of er nog iemand zin had om te biken, was de keus simpel. Lekker flink stuk van de groene route plus flink stuk rode route gereden. En afgesloten met koffie en een stuk appelgebak bij de net weer geopende Zweef-Inn.
2015-05-0202-05-15 Overloon, Noord-Brabant, Netherlands4344Blijft leuk, de vaste route van Overloon! Lekker gereden. Wat extra kilometers gemaakt door blauwe lus en deel van groene lus van de route van Venray toe te voegen. Dat zijn overigens niet meer dan aardige stukken. Vallen in het niet bij de route van Overloon. Ging erg lekker. Route lag er ook extreem goed bij.
2015-04-2727-04-15 Horst, Limburg, Netherlands5157De Zandhazentocht vanuit Horst gereden. Leuke, goed georganiseerde toertocht die ik/we alweer voor de zoveelste keer reden. Blijft een hele leuke en afwisselende tocht. Ik had sterk het idee dat er weer andere stukken dan voorgaande keren in opgenomen waren. Ik heb de lange afstand gereden (+/-50km) en Christel de middelste (+/-40km). Later had ze daar toch spijt van want genoeg over om die 10km er ook nog uit te persen en dat waren hele leuke kilometers.
2015-04-1919-04-15 Gemert, Noord-Brabant, Netherlands5951Optimaal van het heerlijke lenteweer genoten. Toertocht Gemert, 60km, gereden, samen met Nard. Leuke en afwisselende route. Veel single track, bochtjes en bultjes. Ook best veel kilometers verhard en brede zandpaden, maar dat is in dit gebied eigenlijk niet te vermijden. Opvallend ook dat ze maar heel weinig kilometer vaste route gebruikt hebben. En een hele leuke afsluiter: op het terrein bij start- en finishlocatie Fitland waren een aantal 'sterflijke-achtige' hindernissen gerealiseerd. Prime en eenvoudig te doen met de Focus, maar of ik dat ook zo relaxed had gedaan met mijn 26" betwijfel ik.
2015-04-12Aia Hel van Groesbeek 201548523Wederom een geslaagde editie van de Aia Hel van Groesbeek. Net als vorig jaar één rondje van 35km gereden. Was al zwaar genoeg. Ging overigens wel echt lekker. Parcours lag er dan ook heel erg goed bij.
2015-04-0606-04-15 Hel van Groesbeek oefenrondje46502Weer een keer het parcours van de Aia Hel van Groesbeek gereden. Ging lekker, al was het ook nu heel erg zwaar. Veel bomen en takken over de paden. Één grote boom hebben we met zijn allen aan de kant gegooid. Verder vrij veel modder, maar toch minder dan verwacht.
2015-03-2222-03-15 Parcours Hel van Groesbeek48549Eindelijk weer eens op de MTB! En nog wel mijn nieuwe 29-er met SRAM X1. Bevalt super goed. In deze buurt heb ik geen last van het wat beperktere bereik van de X1. Met Jeroen Kok en (deels) met Christel het parcours van de Hel van Groesbeek gereden. Zwaar! Is echt weer enige tijd geleden dat ik zo diep ben gegaan. Maar wel heel erg gaaf. Ben wel blij dat ik voor 1 rondje heb gekozen. Nu maar hopen dat het parcours nog wat opdroogt de komende weken.
2015-02-1515-02-15 Nuenen, Noord-Brabant, Netherlands4177Toertocht Dak van Brabant. Leuke afwisselende tocht inclusief paar serieuze klimmetjes op het Dak van Brabant. Verder bos, heide en veel leuke single tracks. Inclusief aantal technischere stukjes.
2015-02-14Klimrondje Groesbeek Nijmegen28316Even de test Focus Super Bud met Sram X1 uitproberen (op de weg, op verzoek van Laura). Wordt dit mijn nieuwe fiets?, 11 °C, 15km/u ZO, 66%

En dit zijn de hardlooptrainingen en -wedstrijden van 2015:

DatumNaamAfstandHoogteBeschrijving
2015-12-31Tegelen8,347En om het jaar uit te luiden nogmaals een lekker stukje gerend. Nu vanuit kasteel Holtmühle in Tegelen waar we oud op nieuw gaan vieren. Lekker door de natuur gerend. Weer een soort trailrun. En wederom was het heerlijk renweer. En voor iedereen: een goed en gezond 2016!
2015-12-30Malden - Mookerheide10,060Weer een heerlijke duurloop. In het zonnetje en met korte mouwtjes (op de dijk trouwens nog aardig fris) naar en door de bossen bij Mook. Soort van trailrunnen dus ook. En ... tada ... met deze duurloop heb ik de 1000km hardlopen door dit jaar bereikt! Misschien dat er morgen nog wat kilometertjes bijkomen maar dit is in da pocket. , -
2015-12-27Doenrade11,156Tweede kerstdag diner met familie in Zuid Limburg. Dus zoals gewoonlijk ook maar gelijk overnachting. Dit keer in kasteel Doenrade. En dan maar ook de tijd nemen om nog een mooie ochtendloop te doen. Heerlijke duurtraining met mooi weer in de Limburgse heuvels dus. Zeer aangenaam.
2015-12-24Malden - Mook10,825Lekkere duurloop. Gezellig want mijn nichtje fietste met ons mee. In het begin waren mijn benen wat zwaar (te weinig gesport de laatste tijd?) maar dat was halverwege weg. En het weer was ook uitermate vriendelijk voor het hardlopen. , 12 °C, 19km/u Z, 77%
2015-12-20Malden - Mookerheide10,350Heerlijk gelopen. Afgelopen week helaas geen tijd kunnen vinden/gemaakt om te lopen, maar vandaag goed gemaakt. Heerlijke route waarvan flink deel door het bos bij de Mookerheide. Lekker afwisselend en met heuveltraining. , 12 °C, 19km/u ZZW, 71%
2015-12-13Heumen - Molenhoek10,30Na vrijdagavond behoorlijk ziek te zijn geworden (iets verkeerds gegeten? Buikgriep?) en daardoor een slappe-vaatdoek-gevoel op zaterdag, vandaag toch heerlijke duurloop gelopen met Christel. Ipv toertochtje op de mountainbike. Voelde goed. Geen last meer gehad van lichamelijke ongemakken. Komt steeds dichterbij die 1000 hardloopkilometers voor 2015!, 8 °C, WC: 7 °C, 6km/u WZW, 93%
2015-12-10Malden11,10Heerlijke hardlooptraining met mijn hardloopgroepje. Snelheidswerk en lekker wat kilometers. , 5 °C, WC: 1 °C, 20km/u Z, 81%
2015-12-09Malden5,40Lekker half uurtje gerend. Type herstelloop. Samen met Christel. Benen voelden nog beetje zwaar na het mountainbiken van afgelopen zondag. , 6 °C, WC: 3 °C, 11km/u Z, 81%
2015-12-05Molenhoek - Mookerschans10,245Lekkere duurloop, inclusief stukje over de Mookerheide. Woei lekker hard op de dijk. Voor de rest geen last van. Morgen de bike maar weer eens van stal halen voor een toertochtje Malden. , 9 °C, WC: 5 °C, 33km/u ZZW, 71%
2015-12-03Training hardloopgroepje9,70, 8 °C, WC: 5 °C, 13km/u Z, 81%
2015-11-28Ubachsberg11,2117Lekker een avondje in het zuiden. Heerlijk tafelen en overnachten bij de Leuf. Maar eerst calorisch plaatsmaken en dus een heerlijke, heuvelachtige duurloop. Mooie route en praktisch verkeersvrij. Liep lekker ook al was het erg fris. En na sportief genieten volgt culinair genieten. , 6 °C, WC: 1 °C, 24km/u Z, 72%
2015-11-26Training LOL Malden11,60Lekkere training. Sprinttraining, trappenlopen, rustige stukken. Lekkere afwisseling. , 3 °C, WC: 1 °C, 6km/u ZZW, 93%
2015-11-22Rondje Maldens Vlak10,545Heerlijk gerend. Mooie duurtraining ondanks de twee hagelbuien. Daardoor wel snel gelopen. Maar koste nauwelijks inspanning. , 5 °C, WC: 2 °C, 11km/u ZZW, 81%
2015-11-20Breda6,10Lekker een stukje gelopen, gezellig samen met Christel. Eerste keer na de 7HL. Voelde goed. , 9 °C, WC: 6 °C, 13km/u Z, 66%
2015-11-157HL 201515,4115Alweer mijn derde 7HL en weer een PR. Ondanks de stevige wind toch weer 5 seconden van mijn tijd van vorig jaar af weten te snoepen. De officiële tijden:
5km 27:56 netto, 10km 55:27 netto, Finish 1:22:16 netto. De eerste 5km had ik Christel als haas. Zij startte voor haar doen erg snel, ik kon haar maar net bijhouden. Eigenlijk zo'n beetje als René vorig jaar. En ook nu na 5km punt kunnen versnellen waar Christel juist iets ging dimmen. Na de heuvels nog een keer kunnen versnellen. Met als resultaat een PR-retje. Wind zat ons gelukkig niet te veel dwars en het was op de laatste km na ook gewoon droog. Prima dus. Heb nu al weer zin in volgend jaar. Nu maar eens bedenken welke afstand ik in maart ga lopen tijdens de Stevensloop, 10k of halve marathon. , 15 °C, 35km/u Z, 82%
2015-11-12Training hardloopgroepje8,40Lekker even rustig loslopen. Nu klaar voor de 7HL?, 13 °C, 11km/u Z, 82%
2015-11-07Duurtraining Rondje Malden-Mook11,946Lekkere duurtraining gelopen met Christel. Eerste paar kilometer voelden de beentjes wat zwaar maar daarna ging het weer prima. Laat die 7HL maar komen!, 18 °C, 20km/u ZZW, 83%
2015-11-05Het Halster9,40Ondanks regen op het einde toch lekkere training met mijn hardloopgroepje afgewerkt. Interval training heuvel op. , 15 °C, 11km/u ZZO, 82%
2015-11-04Het Halster5,70Lekker stukje rustig gerend samen met Christel. Was weer lekker weer om te rennen. Niet te ruig want morgen training. , 15 °C, 13km/u Z, 77%
2015-11-017HL parcours duurloop15,0138Jawel. Het 7HL parcours ligt er nog. En vandaag met dit mooie weer was het op zijn of haar schoonst. Heerlijke duurloop dus op het 7HL parcours. Ging erg goed. Dus over twee weken knallen! En dan geen oog voor omgeving dus daar na maar van genoten. , 15 °C, 2km/u Z, 67%
2015-10-30Sprinkhanenreservaat8,848Oh wat lekker. Heerlijke eind-van-de-middag-run samen met Christel. Lekker tempo al denk ik dat GPS er weer beetje naast zit. Zondag maar eens het 7HL parcours lopen. Beentjes en longen nog even testen. , 14 °C, 17km/u OZO, 77%
2015-10-27Rondje Malden6,20Lekker rondje gerend. Maar 6 kilometer maar wel met korte felle intervals. Heerlijke temperatuur ook om te rennen. , 12 °C, 9km/u O, 88%
2015-10-24Sprinkhanenreservaat9,548Heerlijke soepele duurloop op redelijk tempo gelopen. Rest van het weekend staat de bike weer centraal. , 11 °C, 7km/u ZZO, 82%
2015-10-22Training LOL Malden11,012Eindelijk weer eens trainen met LOL Malden. Duurtraining. Heerlijk. En lekker begin van het verlengde weekend want morgen vrij. , 13 °C, 7km/u ZO, 77%
2015-10-20Rondje Dijk5,60Lekkere herstelloop. Benen voelden nog zwaar. Hoofd lekker leeg kunnen maken. , 11 °C, 11km/u N, 82%
2015-10-18Molenhoeks Makkie 10km10,5139Heerlijk gelopen tijdens Molenhoeks Makkie. Officiële eindtijd 57:01 voor mij en daarme 1:21 sneller dan vorig jaar! Dus een Moma PR!. Lopen ging ook heel erg lekker en ik kon dan ook op de gemakkelijke stukken en finishstraat aardig versnellen. De GPS van de iPhone heeft alleen wat 'ruim' gemeten dus heel precies ken ik mijn km snelheden niet. Lekker weer om te lopen trouwens.
2015-10-11Dijk - Molenhoek - Mokerheide8,233Na een week rust genomen te hebben na de halve marathon eindelijk (zo voelde het althans) weer gelopen. Heerlijk. En wat een mooi weertje om te lopen. Dit was dus zo'n beetje een herstelloop maar vanwege Mookerheide ook een training voor de 10k van Molenhoeks Makkie. Lekkere combi!, 11 °C, 24km/u O, 54%
2015-10-04Singelloop Breda HM22,010Die zit er weer op. Met een tijd van 2:04:28 net geen PR. 5 seconden langzamer dan HM Eindhoven een jaar geleden. Toch tevreden want in augustus dacht ik even dat ik sowieso niet kon deelnemen. Tot een km of 16 a 17 lag ik nog op schema voor een dik PR maar daarna kwam er toch een hele groep percussionisten met hamers langs die me begonnen te meppen. Paar keer 10 - 20m gewandeld in laatste paar km. Op de laatste kilometer heeft nichtje Anna nog een aardig stuk meegelopen om afleiding te bieden. Dat hielp wel. Nu helemaal naar de kl*te. , 17 °C, 9km/u ZZW, 63%
2015-10-02Rustig rondje Kuil5,111Nog even een half uur rustig gerend om de spieren los te maken. Geheel conform plan met hele lage intensiteit gelopen. Maar was wel heel erg lekker. Ik ben nu wel klaar voor Breda. Denk ik. Hoop ik. Dan toch. , 18 °C, 19km/u ONO, 49%
2015-09-30Rondje Dijk - korte intervals, HM-45,80Conform schema van fysio, 20 minuutjes rustig inlopen gevolgd door 12 x 100m tempo + 100m dribbelen. Ging lekker. Ik begin zin te krijgen in zondag. , 14 °C, 13km/u ONO, 63%
2015-09-27Bregenzerwald - duurloop10,1297Woehoei! Hier word ik blij van. Een rustige duurloop van 10km in het herfstzonnetje in een schitterend dal in de bergen. De eerste drie km samen met mijn soulmate en love-of-my-life Christel. Heerlijke manier om onze trouwdag (vandaag 19 jaar geleden) te beginnen. En straks dan nog een relaxte tocht op de mtb. Genieten pur sang. , 12 °C, 0km/u N, 88%
2015-09-23Afternoon Run9,4205Vandaag een rustdag vwb het mountainbiken. Fijn vanwege het slechte weer. Maar dan wel nog even hardlopen met het oog op Breda hm op 4-10. Intervaltraining langs het riviertje op. Nog enigszins vlak tenminste ;). , 10 °C, 5km/u Z, 87%
2015-09-19Grote ronde Plasmolen - Mook - Molenhoek - Malden, Duurloop18,149BAM! Soepele duurloop van 18km. Eerste 10km met Christel. Vanaf daar nam Christel kortste route terug (nog altijd dik 14km). Ik begin er weer in te geloven dat ik over twee weken de halve marathon in Breda kan doen. Ben benieuwd of PR er dan ook nog in zit. , 17 °C, 11km/u N, 68%
2015-09-18Dijk Mook, Interval Fysio8,80Intervaltraining. Eerste 10 minuten wat laat van mijn knie maar dat trok snel weg en daarna niet meer gevoeld. Ook niet na afloop nu. , 11 °C, 13km/u Z, 94%
2015-09-15Rondje Molenhoek8,325Rustige middellange loop. Fysio noemt dit herstelloop. Was in ieder geval relaxed. , 16 °C, 30km/u ZZW, 59%
2015-09-12Grote ronde Heumensoord - Duurtaining15,570Lekkere duurtraining. Weer een paar km erbij tov vorige week en lekker soepel kunnen lopen, zeker eerste 11km of zo. Hartslagmeter werkt alleen niet helemaal mee of ik heb echt een super onregelmatige hartslag ;). , 14 °C, 11km/u OZO, 77%
2015-09-10Rondje Molenhoek, Interval Fysio8,425Na de valse start toch nog de hele interval-training afgewerkt. Nu 6 intervallen van 4 minuten. Eentje meer dan vorige week. Hartslag ook wat hoger dan vorige week. Ik was ook erg moe vooraf. Mogelijk dat daar de oorzaak ligt. Verder lekker gelopen en genoten van schemering en zonsondergang. , 17 °C, 15km/u ONO, 63%
2015-09-10Boterdijk, Interval Fysio2,50Start van mijn avondrun, intervaltraining, weer last van al te actieve darmen. Snel terug naar huis. Zo tweede poging. , 18 °C, 20km/u ONO, 56%
2015-09-08Sprinkhanenreservaat8,245Lekkere rustige loop door de mooie natuur. Met gematigde hartslag. Op het einde helaas wat last van 'overenthousiast darmen'. Toch te veel pruimen gegeten?, 17 °C, 9km/u N, 68%
2015-09-05Buitengebied Heumen, Duurloop12,313Lekkere en rustige duurloop van 12km. Hartslag aangenaam laag kunnen houden zoals de bedoeling was zonder er eigenlijk bij voortduring op te letten. Wel deels in de regen gerend maar dat was eigenlijk best wel lekker. Nog 4 weken tot de halve marathon. Gaat met een beetje geluk nog wel lukken., 14 °C, 15km/u Z, 82%
2015-09-03Rondje Heumen en extra, Interval Fysio7,90Extensieve intervaltraining conform schema van de fysio. Hartslag wel naar eigen inzicht aangepast. Ging weer eens heel lekker! 15min inlopen en dan 5 snelle intervallen van 4 minuten. , 14 °C, 9km/u ZZW, 82%
2015-09-01Rondje Molenhoek - Zweefvliegveld, Training van 45 minuten8,638Eindelijk weer een lekkere training. Rustig tempo conform nieuw schema van de fysiotherapeut. Laag in mij hartslag gelopen, al was het niet zo laag als het advies van de fysio (maar ook weer niet veel hoger). Maar zo was het wel een aangenaam tempo van ongeveer 6:30/km. En gelukkig nergens last van. Hopen dat dat zo blijft. , 18 °C, 17km/u ZZW, 64%
2015-08-29Rondje Union velden, Training van 60 minuten8,718Conform opdracht van de fysio op hartslag gelopen. Doel was hartslag onder de 140 houden. Dat is op paar momenten na gelukt. Maar het resultaat is wel een hele langzame loop. Beetje saai ook. En niet bepaald een bevredigend gevoel na afloop. , 19 °C, 6km/u O, 68%
2015-08-28Loopband fysio3,00
2015-08-18Rondje kerk Mook8,613Pom. Pom. Pom. Alweer een snelle 8 conform schema. Eerst een kilometer rustig en toen gas erop. Was goed vol te houden al liep ik duidelijk buiten mijn comfortzone. Snelheid lag overigens ook eigenlijk iets te hoog tov schema. Nou ja. Gewoon lekker dus. , 19 °C, 15km/u ZZW, 60%
2015-08-15Rondje Hoge Brug8,20Dit weekend stond weer een snelle 8km op het programma. Dus wederom buiten mijn comfortzone. Erg goed gelukt. Sneller dan streefsnelheid en soepel kunnen lopen. Ook door eerst 10min in te lopen. Werkt echt goed. Samen met Christel gelopen, al liep die iets langzamer en iets minder ver. , 19 °C, 11km/u Z, 88%
2015-08-14Rondje Dijk5,40Pfff. Erg benauwd. Gelukkig stond vandaag een rustige (jogging tempo, maar dat lukt ons niet) training van 5km op het programma. Dit weekend nog een snelle 8km en dan gaan de km's weer omhoog. , 20 °C, 6km/u ZZW, 94%
2015-08-11Rondje Union velden8,311Pfff. Was wel wat warm voor een snelle 8km die op het programma stond. Was daarom ook zwaarder dan normaal. Maar dan toch 5:49 gemiddeld. Niet ontevreden. , 23 °C, 11km/u N, 65%
2015-08-08Onderdendam11,90Er stond een rustige lange duurloop van 12km op het programma. Omdat we overnachten in Onderdendam in Groningen, daar een leuke route gezocht. Leuk! En weer eens wat anders. Ging erg goed. Ruim binnen mijn comfortzone. Morgen MTB-en in Drenthe. , 20 °C, 15km/u N, 64%
2015-08-07Bruggetje Molenhoek - Zw Vliegveld7,634Ochtendrun. Op de training stond weer een snelle loop buiten mijn comfortzone. Nou dat is gelukt. Vooral dat buiten de comfortzone dan! Was ook wel benauwd. Toch niet ontevreden. Mooie week zo. , 16 °C, 6km/u O, 94%
2015-08-05Rondje Kuil5,521Christel wilde vanavond nog even hardlopen. Daarom extra training gedaan. Lekker binnen mijn comfortzone gerend. Wel nog wat (matige) versnellingen gedaan. Heerlijk. , 24 °C, 7km/u O, 47%
2015-08-04Rondje Molenhoek Zweefvliegveld8,437Bam! Op het programma stond een snelle 8km. En dan vindt je eigenlijk dat het erg zwaar gaat; zwaar ademen en zo. En dan blijken de benen zo maar wel te willen. En ja volgens de omschrijving moest ik ook lopen buiten mijn comfortzone. Dus die adem is dan niet raar. Maar dus wel een dikke 8km op een snelheid nog net wat sneller dan mijn doeltempo van de halve marathon. , 20 °C, 13km/u Z, 60%
2015-08-01Buitengebied Heumen12,113Heerlijke rustige duurloop door het landelijke buitengebied van Heumen. Ivm training voor de halve marathon hoofdzakelijk over (rustig) asfalt. Lekker warm weertje. Ging opnieuw super. , 22 °C, 7km/u N, 41%
2015-07-30Rondje Molenhoek9,437Heerlijke tempoloop. Snelheid in twee stappen kunnen verhogen tot ruim boven 10km/h. Goed op schema. , 17 °C, 9km/u ZZW, 59%
2015-07-28Heumensoord7,722Opbouwloop met geleidelijke versnellingen. Ging redelijk al worden de resultaten wat beïnvloedt door soms lastige ondergrond. , 18 °C, 26km/u WZW, 56%
2015-07-26Biesseltsebaan12,772Whoopie. Ontzettend lekkere duurloop. Met beetje heuveltraining. Ging weer erg lekker en soepel. Lekker weer ook voor buitensport. , 19 °C, 20km/u Z, 60%
2015-07-23Bruggetje Molenhoek7,127Weer heel lekker en ontspannen gelopen ondanks de temperatuur. Komende tijd gaan snelheid en/of afstand omhoog. , 22 °C, 7km/u Z, 41%
2015-07-21Rondje Lierse Weg6,134Lekker stukje gerend met Christel. Was weliswaar warm maar goed te doen. Ik liep weer erg gemakkelijk. Intervaltraining wel achterwege gelaten. , 24 °C, 20km/u WZW, 69%
2015-07-19Rondje Mook - Zweefvliegveld10,146Lekkere duurloop met Christel. Mooi tempo. Ook nog wat heuveltraining (en trappen op de mookerheide). Voorbereiding halve marathon Breda is nu echt begonnen. , 17 °C, 13km/u Z, 88%
2015-07-17Rondje Heumen6,10Aan de warme kant dus rustig aan gedaan. Voelde alsof het geen inspanning koste. Dus lekker. , 24 °C, 19km/u ZZW, 61%
2015-07-15Rondje Dijk6,30Lekker even hardlopen. Korte afstand samen met Christel. Paar versnellingen tussendoor in de vorm van vaartspel. , 21 °C, 11km/u WZW, 78%
2015-07-12Rondje Union Velden8,310Lekkere rustige middellange duurloop. Ging heerlijk. Ging enkele last van die 117km op de racefiets gisteren en die bijna 25km MTB van vanochtend. Lekker sportweekend zo!, 18 °C, 20km/u ZW, 77%
2015-07-09Rondje Kuil5,722Voor het eerst sinds vorige week zondag weer gelopen. Daarom en vanwege stevige verkoudheid gekozen voor zelf korte ronde lopen ipv met loopgroepje. Verstandige keuze maar het ging best lekker gegeven de omstandigheden. , 18 °C, 17km/u ZO, 45%
2015-06-28Windermere, Lake District7,9152Lekker stukje gerend op onze rustdag. Echte heuveltraining. Er zaten niet veel vlakke meters in. Daardoor lage gemiddelde snelheid. Wel hele mooie route. , -
2015-06-18Training LOL Malden10,522Heerlijke, intensieve en lange training met hardloopgroepje. Gezellig en gezond. Nu op naar de vakantie. , 15 °C, 15km/u ZO, 55%
2015-06-13Rondje Zweefvliegveld9,634Lekkere duurloop. Rustig aan gedaan. Geen last van de warmte. Eigenlijk gewoon heerlijk weer om te rennen. #opnaardesingelloop, 23 °C, 30km/u WZW, 44%
2015-06-10Derry7,523Altijd leuk om in een andere stad of gebied te rennen. Dit keer Derry in Noord Ierland. Lekker langs de rivier op. , 14 °C, 22km/u NO, 72%
2015-06-07Veere (2)7,50Oh wat lekker. Opstaan en hardlopen in een mooie omgeving in het zonnetje. En dat terwijl iedereen voor de rest nog ligt te pitten. Ging super lekker en voelde nog minder zwaar dan gisteren ondanks de copieuze maaltijd en de lekkere wijn van gisterenavond. , 13 °C, 11km/u N, 77%
2015-06-06Veere9,10Uitstapje naar Veere. Dus gelijk maar even gaan hardlopen in het Zeeuwse land. Ging erg lekker. , 16 °C, 28km/u Z, 55%
2015-06-04Training hardloopgroepje8,217Voor het eerst met de donderdagavond training meegedaan om op woensdagavond plaats te maken voor mtb training met LV. Erg leuke groep vandaag en erg leuke en afwisselende training. , 22 °C, 13km/u O, 43%
2015-05-30Rondje Molenhoek6,60Na een week niet gesport te hebben vanwege pijn onder mijn voet (nu over), darmproblemen (woensdag) en lange werkdagen (donderdag) weer stukje gerend. Gelukkig deed alles het weer normaal. Wel beetje zware benen in het begin. , 9 °C, WC: 8 °C, 6km/u Z, 87%
2015-05-23Schoorl, Roet Route7,2108Heerlijk stukje gerend met Christel in de duinen bij Schoorl. Leek wel trailrunning met al die duinen, los zand etc. , 13 °C, 20km/u NNO, 62%
2015-05-21Rondje Spoor7,223Lekker gerend met Christel. Rustig aan na de stevige training van gisteren. Voelde mijn bovenbenen best wel vandaag. , 17 °C, 13km/u ZZW, 45%
2015-05-20Zweefvliegveld6,428Training met LOL Malden. Hele leuke vaartspeltraining met hele stevige tempo stukken. Kwam doordat ik ingedeeld werd bij (veruit) snelste groep. Met mannen die 20 a 21 minuten op 5km lopen en zo. , 14 °C, 17km/u ZZW, 51%
2015-05-17Terploop Heumen5,40Vanochtend de 5,4km van de Terploop Heumen gerend. Leuke kleinschalige loop. Ging lekker. En voor mijn doen dan ook heel aardig tempo van ongeveer 12km/h kunnen lopen. Netto tijd weet ik niet, maar zal net boven de 27 minuten liggen. , 15 °C, 13km/u WZW, 55%
2015-05-14Rondje Mulders Kop10,879Lekkere rustige duurloop met Christel. En wat een weertje om te rennen. Nu even twee dagen rustig om zondag te knallen op de Terploop in Heumen. , 10 °C, 7km/u ONO, 71%
2015-05-12Grote ronde Kuil8,224Heerlijk rennen zo in de avondzon. Lekker tempo terwijl het toch rustig aanvoelde. Na vorige week op ongeveer hetzelfde tijdstip één ree in het bos gezien te hebben, vandaag twee en ook nog eens op dezelfde plek!, 17 °C, 24km/u ZZW, 48%
2015-05-09Rondje Vosseneind10,612Aangename relaxte duurloop. Al met al toch aardig tempo. Twee dagen achtereen rennen is ook geen probleem dus. , 15 °C, 30km/u WZW, 63%
2015-05-08Rondje Zweefvliegveld7,425Wederom een lekker begin van het weekend. Heerlijk rondje door het bos. Verrukkelijke temperatuur. , 19 °C, 6km/u ZO, 43%
2015-05-03Molenhoek - Mook10,722Lekkere duurloop. Rustig tempo. Gevoel dat ik nog heel lang door had gekund. , 16 °C, 19km/u ZO, 68%
2015-05-01Kuil - Malden7,135Lekker begin van het weekend!, 14 °C, 6km/u NNO, 44%
2015-04-26Kuil - Zweefvliegveld10,145Lekker duurloop met Christel. Lekker renweer, zelfs een beetje aan de benauwde kant als de zo'n scheen. , 15 °C, 19km/u ZW, 72%
2015-04-22Zweefvliegveld7,711Lekkere interval training met mijn hardloopgroepje vanaf het Zweefvliegveld. , 14 °C, 17km/u ZO, 59%
2015-04-21Molenhoek - Middelweg6,40Lekker gelopen. Voor mijn gevoel rustig maar toch aardig tempo. , 15 °C, 17km/u N, 41%
2015-04-18Bos Malden Groesbeek12,184Lekker 12km gerend door bos en heide tussen Malden en Groesbeek. Wederom perfect weer om hard te lopen. Begin voelde beetje zwaar maar daarna liep het lekker. Morgen maar eens een flink stuk op de MTB in Gemert. , 14 °C, 17km/u NO, 41%
2015-04-15Hardlooptraining LOL Malden9,537Heerlijke training op deze mooie lente-avond. Heen en terug gerend en een (voor mijn gevoel geslaagde) Coopertest tijdens de training. , 22 °C, 15km/u ZZW, 35%
2015-04-13Rondje Kuil variant7,523Lekker rennen na het werken. Heel erg mooi weer ook. En nu nog lekkere temperaturen. Benen voelden eerste drie kilometer wel erg zwaar. Daarna ging het beter. , 13 °C, 11km/u ZO, 44%
2015-04-11Union velden8,511Erg lekker gerend. Heerlijk weer ook. En ondanks de behoorlijke hoeveelheden alcohol van gisterenavond (en de stevige maaltijd) nergens last van. , 12 °C, 28km/u WZW, 77%
2015-04-09Grote ronde Kuil7,735Dit weer vraagt er gewoon om, om te gaan hardlopen. Paste eigenlijk niet, maar toch passend gemaakt. Heerlijk gelopen. Tempo steeds verder verhoogd. , 4 °C, WC: 2 °C, 6km/u O, 100%
2015-04-05Kuil - Sprinkhanenreservaat8,547Eindelijk. Lente. Heerlijk om weer te lopen. Afgelopen 10 dagen vanwege diverse redenen (oa zware verkoudheid) niet gesport. Nu maar eens goedmaken en een goede basis leggen voor de rest van het jaar. Rustige loop vandaag van 8,5km. Tempo viel me niet tegen. Benen ook niet. Morgen maar eens testen op de mtb. , 4 °C, WC: 1 °C, 9km/u N, 81%
2015-03-27Rondje Dijk5,80Weer een lekkere korte 5k op aardig tempo gedaan. Herfstachtig weer maar lekker gelopen. , 8 °C, WC: 4 °C, 24km/u Z, 71%
2015-03-25Training LOL Malden7,60Lekkere hardlooptraining met LOL Malden. 4 x cyclus van kort rennen op D1 tempo (rustig), iets langer op D2 en nog langer stuk op D3 (wedstrijdtempo). Steeds dribbelen tussendoor. Voelt goed. , 6 °C, WC: 4 °C, 7km/u Z, 93%
2015-03-23Rondje Kuil5,722Lekker tempo rondje na het werk. Kort maar krachtig. , 10 °C, 13km/u WZW, 58%
2015-03-18Malden10,310Hardlopend naar het kieslokaal en daarna door naar hardlooptraining. Vandaag D2 interval training. Heel erg lekker!, 9 °C, WC: 6 °C, 13km/u ZO, 81%
2015-03-15Stevensloop 10k10,237Lekker gelopen. Ondanks de drukte van de afgelopen tijd, en daardoor minder getraind, toch een PR gelopen. Met netto 55:17 net drie seconden sneller dan mij vorige PR dat van begin dit jaar stamde. , 6 °C, WC: 2 °C, 20km/u ONO, 87%
2015-03-10Loopband4,90
2015-03-08Loopband10,10Uurtje op de loopband in ons hotel in Las Vegas. Buiten beetje te warm en te druk.
2015-03-05Rondje Molenhoek6,814Lekker stevig doorgelopen. Laatste tijd eigenlijk te weinig gerend met het oog op Stevensloop, maar we gaan er gewoon voor. Hopelijk komende dagen nog een keer lopen. , 7 °C, WC: 4 °C, 11km/u Z, 70%
2015-02-28Rondje Kuil-Mulderskop8,547Ondanks stevige verkoudheid en grote vermoeidheid toch lekker gelopen. Rustig dik 8km gelopen. En wat een heerlijk renweer!, 8 °C, WC: 4 °C, 26km/u ZZW, 57%
2015-02-25Training Hardloopgroepje11,50Lekkere training. Stond in het teken van voorbereiding Stevensloop. Onder andere 5x6min (bijna) wedstrijdtempo en een keer continu versnellen gedurende 1,5 minuut tot max. , 5 °C, WC: 2 °C, 11km/u ZZW, 93%
2015-02-22Buitengebied Heumen11,411Begin wat zware benen maar uiteindelijk liep ik toch heel soepel. Leuk rondje in het buitengebied tussen Heumen en Overasselt. Dik 11km. In lekker tempo. Mooie training voor de Stevensloop over 3 weken. , 1 °C, WC: -3 °C, 15km/u ZZW, 100%
2015-02-18Rondje Malden7,20Lekkere avondloop met Christel. Rustig tempo. , 2 °C, WC: -1 °C, 13km/u Z, 100%
2015-02-14Rondje Maldens Vlak en zo10,047Heerlijk weer om samen een rondje te rennen. Ging weer lekker. Wel beetje rustig aan gedaan omdat Christel al twee weken niet meer gerend had. , 10 °C, 17km/u ZO, 71%
2015-02-11Rondje Molenhoek7,014Ivm ALV van LV vanavond geen hardlooptraining maar zelf even gaan lopen. Tussendoor nog telefoontje aangenomen en doorgelopen. Best vermoeiend. Toen ook nog over stoeprand gevallen. Pfff. Volgende keer weer beter. , 2 °C, 4km/u NO, 93%
2015-02-08Rondje Mulders Kop9,145Eindelijk weer gerend na bijna twee weken. Ik had nog een beetje zware benen van het skiën maar uiteindelijk liep ik toch lekker. De voorbereiding voor de St Stevensloop kan beginnen. , 5 °C, WC: 1 °C, 15km/u N, 65%
2015-01-27Grote ronde Malden8,10Bam! Doel voor deze maand, 80km, is ook weer gehaald. Nog zonder de looptraining van morgenavond (ijs en weder en werk dienende). , 5 °C, WC: 2 °C, 9km/u WZW, 87%
2015-01-25Rondje Molenhoek - Mook10,522Heerlijk 10km gerend. Rondje wat we oorspronkelijk bedacht hadden flink aangepast vanwege slechte paden in en om het bos. Wegen en fietspaden waren gelukkig goed vrij. , 3 °C, WC: 0 °C, 13km/u ZW, 93%
2015-01-21Training met Loopgroep5,20Krachtraining beenspieren, intervallen en versnellingen. Lekker. , -1 °C, WC: -4 °C, 9km/u NO, 80%
2015-01-18Union Velden8,511Na de 12,5km solo hardlopen gisteren, vandaag nog een keer 8,5km met Christel. Ondank de (miezer)regen en de modder op de paar onverharde stukken, lekker gelopen. , 5 °C, WC: 1 °C, 15km/u ZZW, 81%
2015-01-17Malden - Groesbeek vv12,571Lekker van het mooie weer genieten. Terecht dat het weer vandaag een 10 krijgt vaan WeerOnline. Heerlijke duurloop door de mooie natuur tussen Malden en Groesbeek, inclusief terugweg over het nieuwe fietspad (saai maar rent lekker). Van tijd tot tijd voelden mij benen wat zwaar, maar al met al toch lekker 12,5km gelopen met een aardig tempo. , 4 °C, WC: 0 °C, 15km/u WZW, 81%
2015-01-14Malden6,80Oefeningen en intervaltraining. Tweede training met LOL Malden. Dit keer met Louisa ipv Erik. Even wennen maar komt vast goed. , 3 °C, WC: -1 °C, 17km/u ZZW, 87%
2015-01-11Malden - Groesbeek10,882Rustig en ontspannen gelopen. Helemaal geen last van de gekneusde teen. Lekker 10km op gematigde snelheid. Heerlijk loopweer trouwens. , 7 °C, WC: 3 °C, 22km/u Z, 66%
2015-01-04Nieuwjaarsloop 10km10,10Nieuwjaarsloop. Mooi parcours. Mooi weer. En op zich liep ik heel lekker maar na 2,5km struikelde ik over boomstronk en viel languit op de grond. Daardoor wat tijdverlies en uit ritme. Maar wat nog erger was een hele pijnlijke dikke teen (gekneusd?). Toch maar doorgelopen en langzaam werd de pijn wat minder. Ben benieuwd wat uiteindelijk de netto eindtijd is, ergens tussen 55 en 56 minuten lijkt me. Jammer van die val. , 4 °C, WC: 1 °C, 11km/u Z, 81%
2015-01-01Rondje Rammelgoor7,252En de eerste hardloopkilometers van 2015 zitten er ook weer op. In de mooie omgeving van de Lochemse Berg een rondje van 7km gerend. Voor Christel was het weer voor het eerst in twee weken vanwege haar verkoudheid. Ging gewoon goed bij Christel zelfs boven verwachting. En zo dadelijk een welverdiend ontbijt. , 1 °C, WC: -3 °C, 19km/u Z, 100%