Afgelopen zaterdag werd voor het eerst de eerste Zevenheuvelen Wintertrail georganiseerd. Ik hoop van ganser harte dat die volgende jaar weer georganiseerd wordt! In een opwelling had ik me een tijd geleden voor de 10km van de Wintertrail ingeschreven. Leek me wel leuk en we zouden met een klein groepje lopers van LOL deelnemen. Altijd gezellig en trailrunnen is gewoon leuk. De run startte en finishte in Museumpark Orientalis aan de rand van Nijmegen. De grotendeels onverharde route ging deels over het terrein van het museum en deels door de hellingbossen naast het terrein, tussen museumpark, Postweg en Meerwijkse Laan. Veel smalle paadjes en continu op en af. Een geweldige route om te lopen. En zelfs het weer werkte nog een beetje mee. Een hele lichte miezer en dat was het wel, veel beter dan het weer de dagen voor de Wintertrail.

We fietsten gezellig met zijn vijven naar het Museumpark en hadden daar ruim genoeg tijd om voor te bereiden en onze spullen in de garderobe af te geven. En toen konden we in de startrij gaan staan. Het was een kleinschalig event met maximaal 250 deelnemers op de 10 kilometer. Uiteindelijk startten er 233. In de startrij stonden we direct achter mijn buurvrouw en een loopmaatje van haar. Ook gezellig! Er werd één voor één gestart om te voorkomen dat het te druk werd op het parcours. Ik heb even heel kort met de andere lopers van LOL gelopen maar al snel besloten mijn eigen, net wat hogere, tempo te kiezen. Ik liep ontzettend lekker en heb echt genoten van het parcours. Als het volgend jaar weer georganiseerd wordt kies ik misschien wel voor een langere afstand (16 kilometer of halve marathon) zodat ik ook nog wat langer kan genieten. Vlak voor de finish liep je door een oriëntaals dorpje in het museumpark. Erg bijzonder en heel leuk om daar te finishen. Dat deed ik na 1:03:45, waarmee ik toch altijd nog bijna 4 minuten sneller was dan de nummer 2 van LOL. Komt niet vaak voor dat ik de snelste van welk groepje dan ook ben, ha ha!

Christel wil volgend jaar, mits de Wintertrail dan weer georganiseerd wordt, ongetwijfeld ook meedoen. Ze had zich eigenlijk nu ook willen inschrijven maar toen ze dat wilde doen bleek de inschrijving al vol te zitten. We hebben in ieder geval een aantal trails uitgezocht waar we wellicht in het voorjaar aan de start gaan verschijnen. Maar eerst hopelijk op 7 januari de Nieuwjaarsloop in Nijmegen.

Categorieën: Hardlopen