Einde van een persoonlijk tijdperk

Morgen is het dan zover … na dik 23 jaar ga ik Aia Software (sinds 1 maart vorig jaar onderdeel van Kofax) verlaten. Na 23 jaar werken voor en aan Aia en vervolgens Kofax/Lexmark Enterprise Software, heb ik besloten om afscheid te nemen. Ik ga even een time-out nemen om daarna nieuwe uitdagingen aan te gaan. Met heel veel plezier heb ik gewerkt aan de opbouw van mijn bedrijf en het continu verbeteren van onze oplossingen. Het afgelopen jaar heb ik mijn steentje bijgedragen aan de integratie van Aia in Kofax. Die integratie is nu zo goed als afgerond en daarmee zit mijn job er min of meer op. Ik heb dan ook besloten dat nu het moment daar is om mijn werkzaamheden en verantwoordelijkheden over te dragen. Het is nu aan mijn (voormalige) collega’s om het mooie product dat we gemaakt hebben in de vaart der volkeren vooruit te helpen.

Tijd voor een sabbatical

En wat dan nu? Samen met Christel, die haar baan per begin dit jaar opgezegd heeft, ga ik eerst een sabbatical houden. Een periode breekt aan waarin wij veel zullen reizen, sporten (fietsen, mountainbiken, hardlopen, wandelen) en af en toe onze gedachten zullen laten gaan over welke verdere uitdagingen we zoeken. En natuurlijk zal dat gepaard gaan met menige goede maaltijd en af en toe een goed glas wijn!

En wat gaan we zoal doen? Als eerste gaan we, een paar dagen na mijn afscheid, op wintersport. We trekken hier wat meer tijd voor uit dat andere jaren en hopen lekker te skiën en we willen ons ook een paar dagen aan langlaufen wagen. Lijkt me fysiek vermoeiend, maar o zo heerlijk om de gedachten vrij te maken. En na de wintersport gaan we verder met de voorbereiding van de volgende “activiteit”.

Op de fiets naar Rome

De route naar Rome

Naar Rome

Wij zijn van plan om vanaf half mei van Malden naar Rome te fietsen. Dan kunnen we eerst nog even de start van de Giro d’Italia in Nederland meemaken. Bagage nemen we mee op de fiets en we slapen in hotels, B&B’s en alles wat daar op lijkt. Als route gaan we gebruik maken van de route van Benjaminse, door de Ardennen en via Frankrijk naar Basel. Dan verder naar de Bodensee, en over de Splügenpass naar het Comomeer en tenslotte via Toscane naar Rome. We hebben nog geen idee hoeveel tijd we ervoor gaan uittrekken, al willen we begin juli terug zijn. We nemen de tijd om te genieten en als we ergens een dagje langer willen blijven of een omweg willen maken, doen we dat! We hebben de tijd grotendeels aan onszelf.

Onze nieuwe fietsen

Onze nieuwe fietsen

Ter voorbereiding op deze tocht hebben we enige tijd geleden nieuwe fietsen uitgezocht en een paar weken geleden bij de fietsenzaak opgehaald. Het zijn fietsen van het merk Santos geworden, de Santos Trekking Lite. Het zijn echte reisfietsen geworden: een stijf, niet al te zwaar frame, Rohloff-naaf en riemaandrijving en de mogelijkheid om zowel achter als voor tassen erop te doen. En we hebben nu ook beiden een complete set fietstassen van Ortlieb.

 

 

 

Uiteraard hebben we de afgelopen weken al een aantal proefritten gemaakt, twee in de buurt van Nijmegen en eentje op de Veluwe. En wat fietsen de Santosjes lekker! Alle vertrouwen dat we hiermee veilig en zonder fietstechnische problemen in Rome geraken.

Na onze wintersport gaan we verder met de voorbereiding van de fietsvakantie. We willen nog nieuwe geschikte kleding kopen, een betere GPS (mijn GPSMap 60CSX raakt nu toch echt wel verouderd), allerlei dingen uitzoeken en/of uitproberen en tenslotte zijn we nog benaderd om een goed doel aan onze reis te koppelen. Over dit alles later meer!


6 reacties

RiAnt · 2016/02/26 op 14:07

hier is wel iets mis gegaan ik maar denken dat het niet was doorgekomen dus dan maar proberen en nu 3 keer excuus

RiAnt · 2016/02/26 op 14:03

Heerlijk, geniet ervan samen……………., ook wij zullen jullie zeker volgen en een kaarsje aansteken dat alles goed mag gaan.

RiAnt · 2016/02/26 op 13:59

Geniet ervan samen………, ook wij zullen jullie zeker blijven volgen, ook zullen we een kaarsje aansteken dat alles goed mag gaan.

RiAnt · 2016/02/26 op 13:55

Geniet er lekker van……….., we zullen jullie volgen en een kaarsje aansteken dat alles goed mag gaan.

Willemien · 2016/02/25 op 20:47

WoW wat een heerlijke vooruitzichten! Geniet ervan samen!
We volgen jullie!

Gemmy · 2016/02/25 op 19:52

Super gaaf… Lekker genieten van de mooie tijd samen. En we zullen jullie zeker volgen, leuk om te lezen.

Gesloten voor reacties.