Alweer onze derde 7HL en weer voor allebei een PR. Ondanks de stevige wind toch weer 5 seconden van mijn tijd van vorig jaar af weten te snoepen en Christel heeft er zelfs 15 seconden van afgelopen. Was met al die wind een zware editie, maar we hebben allebei toch lekker gelopen met dat windje in de rug, tegen, van opzij, van boven en van onderen.

De SMS-jes van de organisatie leverden al snel de uitslag:

  • 32e Scholten Awater Zevenh.loop, Leon Pillich, Start 14:05:40, 5km 27:56 netto, 10km 55:27 netto, Finish 1:22:16 netto.
  • 32e Scholten Awater Zevenh.loop, Christel Pillich, Start 14:05:40, 5km 27:59 netto, 10km 56:34 netto, Finish 1:24:56 netto.

We hadden dit jaar wederom Kitty’s place aan de Sint Annastraat als uitvalsbasis. Heel fijn want een paar honderd meter van de start en de finish. We zijn weer met de fiets naar Kitty gereden om daar nog even rustig kopje koffie/thee te doen en ons voor te bereiden. Tijdens het fietsen was het gelukkig droog en we konden ook droog naar de start lopen en in het startvak wachten. Er was wel, en dat was eigenlijk het verhaal van de dag, heel erg veel wind. Dus een jasje voor Christel en poncho voor mij waren wel nodig. Overigens waren de temperaturen wel hoog. Tegen de 14 graden maar liefst. Het wachten in het startvak was uiteraard weer gezellig. Beetje kletsen met de mensen om je heen, sommige die de 7HL al vaak liepen en anderen die zenuwachtig voor hun eerste deelname stonden. Na een 25 minuten wachten en naar de start schuifelen konden we dan eindelijk even na 14:05 starten.

De eerste 5km had ik Christel als haas. Zij startte voor haar doen erg snel, ik kon haar maar net bijhouden. Eigenlijk zo’n beetje als René vorig jaar. Een paar maal heb ik haar nog gewaarschuwd dat ze voor haar doen wel erg snel van start was gegaan, maar het ging heel erg lekker bij haar. En door die snelle start ook bij mij. En ook nu, net als vorig jaar, kon ik na het 5km punt wat versnellen waar Christel juist iets ging dimmen. Hierdoor gingen mijn tweede 5 kilometers zelfs wat sneller, ondanks de heuvels, dan mijn eerste 5 kilometers. Bij Christel waren ze iets langzamer maar nog steeds heel netjes. Na de heuvels heb ik nog een keer aardig kunnen versnellen. Met als resultaat een kleine verbetering van mijn PR. Christel bleef ongeveer vlak lopen, waardoor haar winst ten opzichte van vorig jaar duidelijk in het eerste stuk en de snelle start zat. De wind zat ons gelukkig niet te veel dwars en het was op de laatste kilometer na ook gewoon droog. Prima dus. We hebben nu al weer zin in volgend jaar. Nu maar eens bedenken welke afstanden we in maart gaan lopen tijdens de Stevensloop.

En onze officiële rapportcijfers:

Scholten Awater Zevenheuvelenloop 2015 | Uitslag Leon Pillich

Scholten Awater Zevenheuvelenloop 2015 | Uitslag Christel Pillich

Categorieën: Hardlopen