We zijn weer een paar dagen verder (ik heb mijn MacBook Pro nu een week) en mijn zoektocht naar nuttige software heeft een paar zinnige en leuke toevoegingen aan mijn systeem opgeleverd.

Het betreft de volgende programma’s:

  • Cyberduck: een comfortabel FTP programma. Heb ik o.a. nodig om mijn foto site bij te houden.
  • StuffIt expander: ook om de Mac moet je soms bestanden uitpakken en dit schijnt het programma daarvoor te zijn.
  • TN5250: een goedkope maar goede 5250 emulator. Die kende ik nog van Windows maar heb ik vanwege mijn werk ook nodig op Mac. Als je niet weet wat het is heb je het in ieder geval ook niet nodig. Overigens is het een terminal emulator om een iSeries host te benaderen.
  • Nvu: html editor, zowel Wysiwyg als source code. Heb ik alvast geinstalleerd maar voorlopig nog niet nodig.
  • Google Earth: geen enkele moderne machine is compleet zonder. Virtueel reizen is uiteraard maar een slap aftreksel van echt reizen maar nog steeds erg leuk.

Ik ben nu bezig om een goede editor voor CSS bestanden te selecteren. CSSEdit 2 van MacRabbit ziet er veelbelovend uit maar ik wil ook nog een paar andere uitproberen.

En natuurlijk heb ik een paar Dashboard Widgets geinstalleerd en nog meer uitgeprobeerd. Leuk en half-en-half nuttig vind ik:

  • Deep Sleep: zet de laptop in echte slaapstand (a la de Windows hibernate modus) itt sluimerstand. Werkt behoorlijk goed.
  • iStat nano: systeem informatie, zoals CPU gebruik, harde schijf gebruik etc. Er is ook een uitgebreidere versie van maar die heb ik voorlopig niet nodig.

Ondertussen heb ik nog een Might Mouse (draadloos via Bluetooth) en een draagtas aangeschafd. Toch wel prettig om niet alleen maar via het mousepad te muizen.

De exploratie van de wondere wereld van Apple en Mac OS X gaat weer verder …

Categorieën: Mac