Wel even wennen zo’n andere machine. Maar het is een fantastisch apparaat en het leukste is uiteraard Mac OS X. Ik begin er gewend aan te raken en ik moet zeggen: fraai en effectief. Als eerste ben ik op zoek gegaan naar essentiele software om mijn werkzaamheden mee uit te voeren.

Ik heb tot nu toe de volgende software geinstalleerd:

  • Mozilla Thunderbird – voor e-mail. Was ik aan gewend op Windows en vanwege de eenvoudige migratie (zo eenvoudig bleek het niet te zijn want mij Windows installatie was corrupt) heb ik hiervoor gekozen. Alles is nu omgezet. Windows niet meer nodig!
  • Firefox – voor web browsing. Alhoewel Safari prima werkt heb ik ook Firefox nog geinstalleerd. Werkt fatsoenlijk met “Mijn Postbank” en met de editor van WordPress (dat laatste werkte niet in Safari). Settings, wachtwoorden e.d. waren weer eenvoudig te migreren van Windows. Nu maar hopen dat ik nog maar weinig IE only sites tegen ga komen.
  • NeoOffice (Mac OS X variant van OpenOffice.org met deels een mooie Aqua interface) voor office. Op Windows gebruikte ik al OpenOffice.org dus dit was een no-brainer. Overigens nog geen echte ervaring mee opgedaan anders dan het doet het. Verder met andere zaken.
  • iBackup. Comfortabel backup programma. Gratis voor prive gebruik. Goed om meteen een backup regime in te richten.
  • Flip4Mac. Quicktime plugin om Windows formaat movies (WMV) af te kunnen spelen. Nu nog Firefox aan de Quicktime plugin laten wennen. Geen idee of dat mogelijk is.

Er gaat uiteraard nog veel meer volgen. Overigens heb ik na de e-mail als eerste iTunes helemaal ingericht. Ook voor muziek heb ik Windows niet meer nodig.

Ik heb alleen nog wat problemen om mijn printer optimaal te configureren. Maar ach … dat komt ook nog wel.

Categorieën: Mac

1 reactie

leon · 2006/12/09 op 18:43

Even een korte update over het printer probleem: het is opgelost! Ik had oorspronkelijk al geprobeerd om de HPIJS spullen te installeren maar had toen waarschijnlijk de verkeerde volgorde gekozen: eerst hpijs en toen ESP ghostscript. Nu nogmaals geprobeerd en nauwkeurig de instructies op http://www.bioneural.net/2006/04/10/print-from-your-hp-d135-on-an-intel-mac/ uitgevoerd (ok, ik heb een andere printer maar dat is niet relevant voor het belangrijkste deel) en het werkt! Jippie!

Gesloten voor reacties.