Het hardloopseizoen is weer echt begonnen! Hoera! Vandaag liepen Christel en ik samen met ons nichtje, of moeten we zo langzamerhand niet eigenlijk nicht zeggen, Lotte, de 5 kilometer van de Singelloop in Breda. Een mooie opmars voor het Molenhoeks Makkie over 2 weken, de Bosloop Malden op 5 november (al weet ik nog niet helemaal zeker of ik deze ook ga lopen) en de 7HL op 19 november. Christel loopt die ook, maar dan wel de 7HL Nacht op 18 november. En Lotte doet ook mee met het Molenhoeks Makkie, samen met nog eens 7 familieleden!

Een 5 kilometer is altijd goed om te kijken waar je staat. Voor Christel was het de eerste “wedstrijd” na haar blessure en tevens de eerste in meer dan 3,5 jaar. Met zijn drietjes fietsten we naar de start, fiets geparkeerd, even wat opgewarmd en hop, het blauwe startvak in. Ik had voor ons drieën een tijd van een half uur opgegeven, wetende dat die voor Christel waarschijnlijk te hoog gegrepen zou zijn, maar dat konden we in ieder geval samen starten. Christel mikte op 35 minuten.

Zoals altijd was de Singelloop weer erg gezellig. De omroeper had het over 20.000 deelnemers, verdeeld over alle afstanden. Het parcours door het centrum van de stad is rijkelijk voorzien van muziekbandjes, DJ’s en veel publiek. Maar, mede omdat sommige straten wat smal zijn, was het ook erg druk. Drukker dan vorig jaar. Dat maakte dat inhalen iets lastiger was en dat Lotte en ik, die gelijk bij Christel wegliepen, geen heel regelmatig tempo konden lopen. Het was daarnaast ook nog eens behoorlijk warm, want grotendeels in de volle zon. Ik had van beiden niet veel last maar voor Lotte maakte dat het wel een stuk zwaarder. En gisteren had zijn nog een voetbal- en volleybalwedstrijd afgewerkt. De spierpijn die ze daarvan zorgde er opgeteld bij de drukte en warmte voor dat Lotte het na de eerste 4 kilometer behoorlijk zwaar kreeg. Die eerste 4 kilometer gingen overigens juist erg goed. Lotte besloot dus, mede op mijn advies, om even een kort stukje te wandelen. Voor mij was dat het moment om de snelheid flink te verhogen.

Ik finishte na 29:40, Lotte na 31:17 en Christel na 32:21. Christel was daarmee een heel stuk sneller dan vooraf gedacht. Ze had heerlijk gelopen en weer echt genoten van de wedstrijd. Daar help de geweldige sfeer natuurlijk echt bij. De lunch, bij de familie Drenth, smaakte extra lekker na deze inspanning. Olivier en Job hadden Flammkuchen voor ons en laat dat nou net mijn favoriete eten na of tijdens outdooractiviteiten zijn!

Nu lekker doortrainen en op naar de volgende wedstrijden!

Categorieën: Hardlopen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.