57,7 kilometer, 175 hoogtemeters, 3:37

We weten sinds vandaag wat Tsjechen op hun vrije dag doen. Van piepjong tot oud: ze gaan fietsen! En hardlopen, en skaten Dat laatste vooral in Praag, desnoods met kinderwagen met één of twee kinderen erin. We kwamen veel fietsende gezinnen tegen, doorgaans op, vaak ook nog eens echt goede, mountainbikes zonder motortje. Daarnaast kwamen we ook heel veel mensen op de racefiets tegen, vaak in duo’s of kleine groepjes. Niet zoals bij ons in grote groepen. Ik had al gelezen dat Tsjechen van outdoor activiteiten houden maar nu zagen we dat zelf. Leuk, vooral om die kleine turven op hun fietsjes te zien. 

Het was vandaag een korte en lichte etappe dus we hoefden ons vanochtend niet te haasten. Daarom streken we na een uurtje neer op een terrasje van een lokaal kroegje langs de route voor een kopje koffie. En weer een uurtje later vonden we een leuke lunchplek (waar we heerlijk aten). Die vonden we in een stadje waar heel veel fietsers samenkwamen. Overal stonden fietsen en zaten fietsers te lunchen of wat te drinken.

We fietsten veel lichtjes helling af en als we niet helling af fietsten dan meest langs de rivier de Moldau over mooie fietspaden. Grappig fenomeen: om de paar kilometer lag er weer een, op fietsers gericht, terrasje, langs het fietspad. Onderweg weer leuke stadjes of dorpjes en mooie blikken op de rivier. 

Via de fietsroute A2 fietsten we rap Praag binnen. Al heel snel kregen we onze eerste blik op de burcht van Praag. En niet veel later waren we bij ons hotel. Heel centraal gelegen. We kregen gelijk een boel praktische tips over wat te zien in de twee hele dagen dat we hier zijn. En ook een restaurant was zo voor ons gereserveerd. Mooie bijkomstigheid volgens de receptionist, was dat het restaurant aan de overkant van de Moldau lag waardoor we op de terugweg een fraaie blik op het mooi verlichte kasteel hadden. 

Zaterdagavond in Praag met lekker weer is alvast weg leuk. Flanerende mensen, live muziek op de eilanden in de Moldau. Een mooi moment om op een terrasje de dag af te sluiten met een Mojito. 

Download file: Naar-Praag.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.