70 kilometer, 670 hoogtemeters, 5:17

Ook wel lekker, een wat kortere en vooral ook lichtere dag. Niet dat het vlak was, maar het viel mee. De weersvoorspellingen waren weer eens beroerd maar klopten gelukkig weer helemaal niet. Het was wel de hele dag grijs en af en toe voelden we een drupje maar de regenjassen hadden we pas op de laatste paar kilometer nodig en toen ook nog niet echt. 

De trip eindigde vandaag in een gehucht bij Hostomice waar we een appartement geboekt hadden. Dat bracht ons ertoe om op weg daar naartoe boodschappen te doen voor ontbijt morgenvroeg en avondeten vanavond. We hadden geen zin om nog een paar kilometer naar een restaurant te fietsen. Het was een prima oplossing want het appartement was van een volledig uitgeruste keuken voorzien. En best leuk voor een keer. Gewoon een blikje Goulashsoep, een snack, wat boterhammen en een toetje. En uiteraard nog een fles wijn. Het is een mooi en groot appartement bij een soort  van privé manege, met kippen, 4 honden en een kat.

Vanochtend namen we nog de tijd om Pilsen een beetje te bekijken. Vooral het centrale plein en de oude bierbrouwerij, waar de pils geboren is, maakten indruk. De route hierna was aangenaam, heuvelachtig (uiteraard) en liep door een paar leuke dorpjes. Maar ook een stukje over een wat ruiger pad door het bos. In één van de leuke dorpjes hebben we lekker geluncht. Warm, omdat we ‘s avonds brood zouden eten. 

Morgen fietsen we naar Praag. Het is nog iets van 60 a 65 kilometer en die schijnen niet al te zwaar te zijn. We blijven dan zondag en maandag in Praag en fietsen vervolgens over de Elberadweg naar Dresden. 

PS: de website heeft er vandaag een tijdje uit gelegen. Sinds vanavond doet die het weer. /

Download file: Pilsen-Hostomice.gpx
Categorieën: FietsenVakantie