Onze eerste hele dag Praag. Eigenlijk is er veel te veel Praag te zien voor twee hele dagen. We moeten dus kiezen. En vandaag kozen we voor een rondje door de oude stad met wat uitstapjes hier en daar, gevolgd door een wandeling door de Joodse wijk. Gevolg: meer dan 20.000 stappen en moe van alle indrukken. Er is zo ontzettend veel te zien dat je niet weet waar je moet kijken. 

We begonnen vandaag op het plein van de oude stad, het Starom?stské Nám?stí, waar we het astronomisch uurwerk op het hele uur zijn ding zagen doen (er bewegen dan allerlei figuren en dat al sinds 1490) en de toren van het stadhuis beklommen van waaraf we een mooi uitzicht over de stad en de burcht hadden. Hierna dwaalden we rond door de oude stad en vergaapten we ons aan de mooie gebouwen, kerken, leuke curiosa en wat alles niet nog meer aan moois en bijzonders te zien was. We lunchten op het terras bij Obecní d?m, een fraai Art-nouveauheater, waarna we ons wandeling vervolgden langs nog meer highlights van Praag. We bezochten ook een synagoge met een indrukwekkende tentoonstelling over de onderdrukking en vervolging van de joden in Praag tijdens WOII en daarna onder het communistische regime.

Daarna genoten we bij de Karelsbrug van koffie met gebak. Vanaf het terras hadden we een fantastisch uitzicht op de brug, en op eenden en meeuwen die elkaar hapjes probeerden af te pakken.

Als laatste bekeken we de Joodse buurt met zijn vele synagoges en andere fraaie gebouwen. Hierna haasten we ons naar het Kafka-hoofd, een kunstwerk dat het hoofd van Kafka voorstelt en waar elk heel uur dit kunstwerk in verschillende lagen draait en zo een hele choreografie van een kwartier afspeelt. Heel bijzonder! Na opfrissen in het hotel liepen we terug naar het plein van de oude stad voor ons avondeten. Een fraaie plek om wat te eten. 

Voor morgen staat de burcht en Malá Strana (de wijk aan de overkant van de Moldau waar de burcht ligt) op het programma. Tickets voor de burcht hebben we al gekocht!

Categorieën: Vakantie

1 reactie

RiAnt · 2023/09/04 op 09:23

Mooie dag vandaag, hier mooi weer,gr.

Gesloten voor reacties.