Een rustdag. Altijd fijn om na een enkele dagen fietsen een dagje de fiets te laten staan. We namen de tijd voor het opstaan en vooral voor het extreem uitgebreide ontbijt. We kregen zelfs een soort tour langs het ontbijtbuffet van de bediening met de nodige uitleg. Niet echt nodig (bijv. van het wafelijzer), maar wel leuk. 

Tegen de middag namen we de trein naar Gutach voor het Schwarzwald openluchtmuseum (Freilichtmuseum, echt zo’n mooie Duitse term) aldaar. Een fraai en niet al te groot openluchtmuseum met een aantal gebouwen met inrichting en al. Mooi aangelegd, interessant en leuk. Het museum had ook wat meer bijzondere zaken waaronder een uitgebreide uitleg hoe gebouwen naar een openluchtmuseum verplaatst worden. We hebben de tijd genomen om rond te kijken. 

Even na 17:00 uur waren we weer terug in Gengenbach. Nog genoeg tijd voor een ijsje (in tegenstelling tot de voorspelling was het best goed weer, maar wel een stuk koeler dan afgelopen dagen) en wat lummelen. Vanavond aten we weer in ons hotel maar nu in de mooie tuin daarvan. Wel een beetje fris maar bijzonder aangenaam. En weer was het eten perfect. Net als de bediening overigens. Dit hotel was met voorsprong het beste deze vakantie. 

We hebben voor morgenavond ook een hotel geboekt. Het zal zo’n 65 kilometer fietsen worden en het schijnt niet bepaald vlak te zijn. Maar we zijn lekker uitgerust en klaar om er weer tegenaan te gaan. 


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.