Van Gengenbach naar Königschaffhausen, 68 kilometer en 645 hoogtemeters. 

Dan eindelijk de al dagen voorspelde regen. Het had ‘s nachts wel al geregend en helemaal aan het begin in de ochtend maar overdag bleef de regen tot nu toe gelukkig weg. Maar niet vandaag. 

We begonnen gelukkig wel in de zon. Langzamerhand zagen we de wolken toenemen en na een uur of zo begon het heel hard te regenen. Ik koos meteen voor full-battle-dress (regenjas, regenbroek en overschoenen). Christel gokte dat het snel weer minder zou gaan regenen en gokte daarmee verkeerd. Ook zij trok daarom alles aan en dat bleek heel erg nodig. Gelukkig duurde de regen ook weer niet heel lang en was de regenkleding tegen lunchtijd al weer een eindje opgedroogd. Tijdens de lunch in een Konditorei konden wij en de regenkleding verder opdrogen. 

De rest van de dag scheen de zon toch meest weer. Af en toe moesten we eventjes de regenjas aan en zagen we de buien dreigen maar het viel allemaal reuze mee. De aangekondigde hevige windvlagen hebben we gelukkig niet meegemaakt.

We fietsten vandaag weer voor een groot deel over de flanken van het Zwarte Woud. De Vogezen (of is het al de Jura?) kwamen steeds dichterbij. Het Rijndal is hier blijkbaar smaller. De route liep door de wijngebieden van de Breisgau. De wijnoogst is begonnen en in diverse dorpen stonden wijnfeesten aangekondigd of werden daar de voorbereidingen voor getroffen. Overigens levert het wisselvallige weer met de wolkenluchten een ander soort foto’s op. We hebben de donkerste foto’s niet geselecteerd. 

Het was weer een hele pittige route door de vele klimmetjes maar het ging ons beiden gemakkelijk af. We raken getraind en het was aanzienlijk minder warm. En door 1,5 rustdag zijn we natuurlijk ook weer lekker opgeladen. 

Halverwege de middag hebben we in het pittoreske Kenzingen heerlijke Himbeerkuchen genoten. We vreesden nog opnieuw een stevige bui over ons heen te krijgen in de laatste paar kilometers maar meer dan wat gespetter was het niet. We zijn nu beland in een leuk hotel met ditto restaurant. Toch weer een culinaire highlight. En het is ook nog eens een wijnrestaurant. Ze hebben veel verschillende open wijnen uit de regio. Dat wordt weer smullen!

Download file: Gengenbach_K_nigschaffhausen.gpx

1 reactie

Riant · 2022/09/09 op 22:59

Hier ook stevige buien, hopelijk morgen droger.

Gesloten voor reacties.