43km – 2:31h

Voor ons doen zijn we vandaag, na een simpel maar goed verzorgd ontbijt, vroeg vertrokken. Even na 9:30 zaten we op de fiets. Dat zorgde er ook voor dat we net voor de zondvloed bij ons hotel waren. Vanochtend zelfs nog met wat zon op onze bakkes kunnen fietsen. We zijn dus nu beland in Bergen op Zoom, de Markiezenstad, waar we in hotel De Draak verblijven tot dinsdag. Het contrast met gisteren kon niet groter zijn! Nu is het allemaal erg luxe en hebben we een grote kamer. En in plaats van een pizza aten we fantastisch bij restaurant Hemingway. Geen ster, maar had die zo maar kunnen hebben of is er naartoe op weg. Echt geweldig!

Voordat het zover was moest we eerst nog een, relatief kort, stukje fietsen. Eerst een flink stuk langs de Westerschelde op, af en toe met een bochtje door een dorp en daarna via de Brabantse Wal doorgestoken naar Bergen op Zoom. Op dat eerste stuk konden we weer volop genieten van de vogels op de slikken en schorren. Eindelijk kennen we trouwens het verschil. Slikken staan bij elke vloed onder water en schorren alleen bij hoogtij; ze zijn dan ook begroeid. Beide zijn walhalla’s voor veel soorten vogels. Langs de dijk was een pauzeplek waar we met een goede verrekijker, die daar stond, naar de vogels konden kijken. Naderhand hoorden we overigens dat, als we nog wat beter gekeken hadden, ook nog zeehonden hadden kunnen zien. Hadden we vooraf moeten weten! Langs de dijk groeiden ook veel grote gele bloemen waarvan we eerst niet wisten wat het waren. Een oudere man stond ze op enig moment te fotograferen, dus maar eens aanspreken. Het bleken Gele Toortsen te zijn. Hij vertelde er uitgebreid over en overigens over nog veel meer. Één van de vele leuke gesprekken die we zo onderweg hebben.

In wielerdorp Woensdrecht streken we neer op een aardig terrasje voor een kopje koffie en een leuk gesprek met twee wielrenners. We spraken natuurlijk over de avonturen van Mathieu v.d. Poel die uit deze streek komt. Gezamenlijk vroegen we ons af wanneer hij uit de tour zou stappen om zich op de Spelen voor te bereiden. Een uurtje of zo later kregen we via de NOS app het antwoord. Vandaag dus, na een week het hart van wielerliefhebbers, jong en oud, gestolen te hebben.

We waren lekker vroeg in Bergen op Zoom waar we lunchten aan de boulevard. Daarna snel door naar het hotel om net voor de regen in te checken. Tijdens de lunch hadden we tickets online gekocht voor de Markiezenhof, een markant stadspaleis met onder andere een leuke interactieve multi-mediale uitleg over het een geheim liefdesverhaal van Marie Anne van Arenberg, de markiezin. Mooi gedaan in de zogenaamde Stijlkamers. Verder een leuke tentoonstelling over de geschiedenis van de kermis. Leuk en leerzaam.

Ook morgen zijn we nog in Bergen op Zoom waarna we vanaf dinsdag van plan zijn om de grensroute te volgen.

Download file: 11_Naar_de_Markiezenstad.gpx
Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

RiAnt · 2021/07/04 op 23:24

Alweer genoten van jullie verslag, en de foto’s. Wij een echte rustdag naar de tour en formule 1 gekeken. Welterusten en geniet van jullie luxe hotel. Morgen hopelijk weer een mooie dag samen…..

Gesloten voor reacties.