61,7km – 3:58h

Fijn stukje gefietst weer. De weersvoorspelling voor vandaag was allesbehalve goed. Nou ja, behalve dan dat het wat wat warmer zou zijn. Het viel weer eens mee. Op de laatste tien minuten na hebben we het droog gehouden en regelmatig scheen de zon nog even. En het was inderdaad lekker een stukje warmer. We gingen vandaag van een luxe B&B naar het eenvoudigste onderkomen dat we in jaren gehad hebben. We slapen namelijk op een Vrienden op de Fiets adres in Hansweert. Je slaapt dan voor een klein bedrag, €22,50 pp, bij een soort eenvoudige B&B. Niet onze eerste keus maar dit kwam praktisch zo uit. En wel leuk dat je vaak de mensen spreekt die een kamer aanbieden. Hier werden we ontvangen met koffie, mochten we onze bezorgpizza’s in de huiskamer opeten (geen eetgelegenheid in dit dorp) en hebben we gezellig met de betreffende man gekletst. Morgen rijden we dan door naar Bergen op Zoom waar we twee nachten in een luxe hotel geboekt hebben. Maandag wordt onze eerste echte rustdag deze vakantie.

En dan de rit van vandaag. Het eerste stukje vanaf Veere fietsten we langs het Veerse Meer. Daarna draaiden we af naar het zuiden, o.a. over een geinig onverhard weggetje, naar het deel van Zuid Beveland wat de Zak van Zuid Beveland heet. Dat is een gebied met veel kronkelende binnendijken langs fruitboomgaarden en met veel bloemen in de bermen. In het juiste seizoen dan, nu was dat maar beperkt het geval. Die dijken worden veelal door Natuurmonumenten beheerd, vanwege de grote natuurwaarde. Een mooi gebied in ieder geval en heerlijk om doorheen te fietsen. En elke paar kilometer volgde dan weer een schattig dorpje. In één zo’n dorpje, Nisse, hebben we geluncht bij een simpel tentje. Waar we na een broodje nog onze eerste, en vermoedelijk laatste, Zeeuwse bolus aten, die best lekker zijn.

Na de lunch heerlijk doorgetrapt door dit fraaie en erg rustig stukje Zeeland. Na een koffiepauze bij een soort van tropische vlindertuin met restaurant (Tropical Zoo) fietsten we het laatste stuk langs de Westerschelde naar Hansweert. Bij de Westerschelde loonde het de moeite om de verrekijker te pakken om vogels te kijken. Altijd leuk.

Na de pizza’s een beetje gelummeld, de finish van de spectaculaire Touretappes van gisteren en vandaag alsnog gekeken, de plannen voor morgen en overmorgen gemaakt en tenslotte dit verhaaltje geschreven. Morgen vertrekken we op tijd en hopen dan even na de middag in Bergen op Zoom te zijn. We laten Zeeland dan achter ons, maar gaan er beslist nog vaker fietsen.

Download file: 10_Door_de_Zak_van_Zuid_Beveland.gpx
Categorieën: FietsenVakantie