We zitten nu alweer weken middenin de Corona crisis. Al wekenlang bevindt Nederland zich in een intelligente lockdown. Zo ongeveer alle landen zijn ondertussen in een vorm van lockdown, van relaxed, zoals in Zweden, tot heel streng, zoals in Frankrijk. Gelukkig hebben wij dus een intelligente lockdown. Dat betekent dat Christel en ik thuis werken. We gaan nauwelijks de deur uit, behalve voor boodschappen en sportieve activiteiten, alleen of met zijn tweeën. En dan gaan we nog af en toe op een zo veilig mogelijke manier op bezoek bij mijn schoonouders in Boxmeer en mijn vader in Brunssum.

En gelukkig mogen we nog sporten. Sterker nog, dat wordt ons ook aangeraden. Om fit te blijven is beweging in de buitenlucht essentieel. En dat komt je weerstand weer ten goede. En sporten en bewegen doen we dan ook. Ik loop 4, soms zelfs 5, keer per week hard, fiets regelmatig en ben ook weer wat gaan mountainbiken. Christel loopt meestal 3 keer per week, fietst ook regelmatig maar is nog niet weer aan het mountainbiken omdat ze nog steeds wat last heeft van haar nek. Dat fietsen hebben we de laatste weken vooral gedaan in de vorm van tripjes naar Boxmeer en terug, steeds via een anders route.

Met mijn broer en zus spraken we af regelmatig, kort en veilig, bij mijn vader op bezoek te gaan. Dat betekent dus 1,5 uur heen rijden en weer 1,5 terug. Voor een bezoekjes van 1 tot 1,5 uur niet ideaal. Ik weet niet meer wie het bedacht, maar we zijn dat dus vanaf 22 maart gaan combineren met wandelen. Alle, of dan toch de meeste, bezoekjes worden voorafgegaan door een wandeling in het Limburgse land. We kiezen de wandeling, meestal rond de 8 a 10km, op de website Wandelgids Zuid-Limburg. Op die website zijn heel erg veel mooie en goed beschreven wandeling te vinden in heel Limburg (niet alleen zuid). Tot nu toe kozen we ook wandeling op minder voor de hand liggende plekken, d.w.z. we hebben bewust, ook al vanwege de drukte, het heuvelland nog niet aangedaan. Vermoedelijk gaat dat de komende tijd nog wel een keer gebeuren als we een keer door de week gaan.

We zijn deze wandeling de Corona Hikes gaan noemen. Hieronder volgt een korte beschrijving per wandeling, inclusief een link naar de wandeling op bovengenoemde site. Elke wandeling is ook voorzien van wat foto’s om een beetje een idee te krijgen waar we liepen. Hopelijk inspireert dit onze lezers ook een beetje! Voor ons zullen dit, naar verwachting, niet de laatste wandelingen dit jaar zijn. Met een grote waarschijnlijk van vakantie vieren in eigen land is het goed om te weten dat Nederland zo mooi is! En nu maar hopen dat de horeca snel weer open kan …

Corona hike 1 – Schimmert

We trappen af met deze fijne wandeling met een afstand van 9,6 km vanuit Schimmert. Twee uur heerlijk wandelen om het hoofd leeg te maken. En het bleek al meteen dat Zuid Limburg ook mooi is buiten de gebaande paden.

Corona hike 2 – Hulsberg

Deze verrassende en mooie wandeling maakten we vanuit Hulsberg. Het is een wandeling van bijna 10 kilometer die mooi, afwisselend en heel rustig is. Er zitten wel wat heuvels in, maar echt zwaar is de wandeling niet.

Corona hike 3 – Schinnen

Dit keer een verkenning van het dal van de Geleenbeek vanuit Schinnen. Een wat kortere wandeling van 7,5km, maar zeker niet minder mooi dan de voorafgaande. En in een gebied waar we niet zo snel zouden gaan wandelen als we de Wandelgids Zuid-Limburg website niet tot onze beschikking hadden.

Corona hike 4 – Brunssummer Heide

Wederom een heerlijke wandeling. Deze keer een pittige rondwandeling van 8,8km op de Brunssummer Heide. Prachtig. Als kind ben ik hier vroeger vaak geweest, o.a. om de hond in het weekend uit te laten. Mooi om te zien dat het nog steeds een fraai en indrukwekkend natuurgebied is. We liepen deze wandeling door de week, waardoor het niet te druk was. Op mooie dagen in het weekend zal het zeker drukker zijn. O ja, voor een stukje volgde de wandeling de MTB route die hier ook loopt. Die moeten we snel ook maar eens gaan fietsen!

Corona hike 5 – Sweikhuizen

Nog zo’n verrassende wandeling. Ook weer een wat kortere van 7,5km maar zeker meer dan de moeite waard. Onder de rook van Geleen licht een mooi heuvelachtig gebied rondom het dorp Sweikhuizen. Ook hier weer een stukje langs de fraaie Geleenbeek. Deze wandeling kende overigens ook aardig wat hoogtemeters. Een beetje onverwacht zo wat meer richting het midden van Limburg.

Corona hike 6 – Swalmen

We besloten ook een keertje in Midden-Limburg te gaan wandelen. We kozen deze wandeling, 8,3km, vanuit Swalmen. Uiteraard een grotendeels vlakke wandeling. Niet spectaculair maar wel met een paar hele aardige stukken langs de Swalm en op het einde nog een bijzondere tuin met een hele verzameling modelgebouwen.

Corona hike 7 – Elsloo

De voorlopig laatste Corona Hike. Er volgen er ongetwijfeld meer, maar 7 is wel genoeg voor één blog. We verplaatsen ons voor deze wandeling iets westelijker, richting de Maas en het Julianakanaal. Vanuit Elsloo liepen we deze gave en bij tijd en wijle pittige wandeling van 9,6km. Het begin van de wandeling was aardig maar eenmaal in de buurt van Geulle wordt de wandeling wonderschoon. Hij gaat dan door een aantal spectaculaire hellingbossen op de hellingen van de Maasvallei. Met de natuur op zijn mooist is dit puur genieten.

Categorieën: Wandelen

2 reacties

RiAnt · 2020/06/14 op 18:21

Leuk om dit allemaal een beetje bij te houden.

RiAnt · 2020/05/01 op 10:36

Wat mooi dat we zo mee kunnen genieten !!!

Gesloten voor reacties.