Corona is nog lang niet afgelopen maar gelukkig worden stap voor stap wat maatregelen versoepeld. Wij blijven natuurlijk bewegen. Veel hardlopen, weer een beetje mountainbiken en natuurlijk fietsen. Maar ook de wandelingen in Zuid Limburg, onze Corona Hikes, zetten we voort. Steeds gecombineerd met een bezoek aan mijn vader. In dit artikel een overzicht van Corona Hike 8 t/m 12. Het weer werd natuurlijk ook steeds beter en dus maakten we veel mooi weer foto’s. En omdat de maatregelen versoepelden konden we gemakkelijker wandelen in wat drukkere gebieden, dus trokken we een paar keer het heuvelland in.

En nu gaan we op vakantie! We gaan vanaf morgen fietsen in Friesland (de 11 steden fietstocht), Noord Holland (via een oversteek Stavoren – Enkhuizen en later weer terug) en op Texel.

Corona hike 8 – Windraak

Onderweg van Sittard naar Brunssum komen we rijden we altijd een mooie heuvel op die de uitlopers van het heuvelland markeert, de Windraak. Al langer hadden we bedacht dat het daar in de omgeving vast ook mooi wandelen zou zijn. En dat bleek. De start van de wandeling van 9 kilometer was in het gehuchtje Windraak. Natuurlijk was de route afwisselend, zoals zo veel van de wandelroutes die we in Limburg lopen, en kwam weer, het lijkt wel een rode draad, langs de idyllische Geleenbeek.

Corona hike 9 – Ransdaal

Jawel. Eindelijk wandelen in het Zuid Limburgse Heuvelland. De drukte leek mee te gaan vallen en we konden op tijd beginnen. We liepen deze ontzettend mooie wandeling van 10,5 kilometer vanuit Ransdaal bij Klimmen. Erg afwisselend, mooie vergezichten, klaprozen, bloesem, heuvels, paden, trails en leuke dorpjes. Daarmee was het onze mooiste Corona Hike tot nu toe. Niet geheel onverwacht want het heuvelland is zo ontzettend mooi en biedt, in een relatief klein gebied, ongeloof veel wandelmogelijkheden!

Corona hike 10 – Ubachsberg

We blijven in het heuvelland. En dus weer een hele mooie wandeling, maar niet zo mooi als nummer 9. Dat kon trouwens ook bijna niet. Een route van dik 10 kilometer vanuit Ubachsberg naar de Kunderberg. Mooie paden, breed en smal. Fraaie natuur in bloei. Lekker warm weer maar niet te. En niet echt druk. Perfecte Corona Hike dus.

Corona hike 11 – Schin op Geul

We blijven in hetzelfde gebied. Dat heeft er ook mee te maken dat het vanaf dit gebied niet al te ver rijden is naar mijn vader. Later in de zomer zullen we vast wel nog wat zuidelijk gaan wandelen maar dan moeten we gewoon thuis wat vroeger weg. En natuurlijk was het weer een mooie wandeling. Bijna 11 kilometer, vanuit Schin op Geul via het wonderschone Gerendal, langs de Geul naar de Keutenberg en terug naar de auto. Fraai! Jammer alleen dat we geen orchideeën zagen in het Gerendal dat daarom bekend staat. Misschien waren we wat te laat in het seizoen maar mogelijk speelt ook de droogte van deze lente een rol.

Corona hike 12 – Wijlre

Het lijkt wel of we geen genoeg kunnen krijgen van dit gebied! Tijdens de vorige wandeling hadden we al even zicht op Wijlre en nu was het onze startplaats. En natuurlijk was het weer een mooie afwisselende wandeling. Een mooi begin van onze vakantie. Vanuit Wijlre via Wittem naar Gulpen en weer terug naar Wijlre, dik 10 kilometer. Prettig aanzicht al die volle terrassen! Eindelijk na al die tijd mogen we weer op de terrassen neerstrijken. Helaas hadden wij daar geen tijd voor maar dat komt een volgende keer wel. Dit was de eerste route die we niet helemaal konden volgen. Ergens vlakbij Wittem was een stuk wandelroute, al dan niet tijdelijk, verdwenen of afgesloten in verband met werkzaamheden aan de Geul. De Geul krijgt hier meer ruimte om te meanderen. We moesten daarom een stuk langs de drukke weg op lopen om via een aangepast route naar de Gulperberg te lopen. Op het stuk langs de drukke weg na was deze alternatieve route overigens ook erg mooi.

Categorieën: Wandelen