Voor onze eerste sneeuwschoenwandeling van deze vakantie moesten we vroeg op. Vertrek stond gepland voor 8:45 maar omdat we nog sneeuwschoenen moesten huren werden we verzocht om 8:15 aanwezig te zijn. Met een aanvang van het ontbijt om 7:30 en een ongelooflijk grote keuze bij het ontbijt betekende dit voor ons een wat spannende planning maar we waren mooi op tijd en alles liep volgens plan. 

Gisteren vroeg iemand of er een maximum groepsgrootte was. Het antwoord toen was dat het normaal maximaal 12 mensen per groep waren. Vandaag was dus niet normaal! De groep bestond uit bijna 25 deelnemers. We gingen met de cabinelift vanaf ons hotel omhoog en stapten vervolgens over op de bus om ons startpunt bij de Carezzapas te bereiken. De wandeling die volgde was dus echt een sneeuwschoenwandeling. Op enkele tientallen meters na maakten we de hele tijd gebruik van de sneeuwschoenen. 

De wandeling voerde ons aan de voet van de Latemar naar het Latemar Labyrinth. Daar ging onze route kriskras en kruip-door-sluip-door door een gebied met kleine en grote rotsblokken. Heel mooi en soms lastig maar meestal goed te doen. Regelmatig hadden we fraaie uitzichten op de Latemar en andere ketens. Het grootste deel van de route verliep overigens in de schaduw maar het was nooit heel erg koud. We hadden trouwens, net als de voorspelling voor de rest van de week luidt, schitterend weer. Aan het begin en op diverse momenten tijdens de wandeling hadden we gezellige gesprekken met andere deelnemers . Er namen veel Nederlanders deel en zover we na konden gaan, allemaal via SNP. Tegen het einde van de wandeling hadden we voldoende tijd om nog wat te drinken op een terras, gezellig kletsend met andere deelnemers. En terug bij het hotel (terugreis met de bus) konden we nog op het terras in het zonnetje genieten van Latte Macchiato met gebak. 

We deden over 10,6 kilometer met 300 hoogtemeters ongeveer 4 uur waarvan we dik 3 uur daadwerkelijk aan het lopen waren. Wandelen in de sneeuw gaat dus niet zo snel. En aan het einde waren we ook echt wel moe maar ook heel erg voldaan. 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.