De weersvoorspellingen voor dit weekend noopten ons tot een alternatief plan. Aan de voet van de Alpen zou het namelijk het hele weekend regenen en dan volgt er maandag, voorzichtig, een weersverbetering. Sowieso waren we toe aan een rustdag (dat is dan een dag waarop we niet fietsen, het is niet een dag waarop we niets doen) maar rond de Tegernsee kun je toch vooral dingen buiten doen. Kwam nog bij dat er nauwelijks een beschikbare kamer was te vinden voor zaterdagavond. Dus een ander plan bedacht: we laten de fiets en een deel van de bagage achter in ons hotel Margretenhof en gaan met de trein vanaf het dichtstbijzijnde station naar München. Daar een overnachting en op zondagavond terug naar de Margretenhof voor een extra nacht en dan maandag verder fietsen. Zo gezegd, zo gedaan! En nog voor 12:00 uur stonden we midden in München. Even binnengelopen bij een hotel wat ons wel aanstond dichtbij het station en we waren klaar om de stad te verkennen.

Omdat het zo ongeveer droog was zijn we via de Altstadt en de beroemde Marienplatz naar het Deutsche Museum gewandeld waar we de rest van de middag doorbrachten. Een interessant museum over techniek in de breedste zin van het woord. Van fysica, energie-opwekking, luchtvaart en scheepvaart tot de geschiedenis van de computer en nog heel veel andere onderwerpen. Erg gaaf! Alleen probeert het museum een beetje te veel van alles en nog wat te zijn. Het is allemaal wel erg breed waardoor de diepgang regelmatig ontbreekt. Daarnaast zijn de exposities, zoals die over de geschiedenis van de computer en groene energie erg gedateerd. Relatief moderne ontwikkeling, zoals smartphones en moderne tablets, komen niet aan bod. Jammer, maar bijna niet te vermijden in zo’n breed georiënteerd museum.

Na het museumbezoek hebben we nog de leuke Viktualienmarkt bezocht waar allerlei standjes stonden met versproducten en specialiteiten. Leuk om even rond te snuffelen. Na een koffiepauze zijn we met de S-Bahn terug richting hotel gegaan. Vanavond lekker en bijzonder gegeten in een trendy restaurant dichtbij ons hotel.

Kortom: deze creatieve aanpassing van ons programma bevalt heel goed. Leuk om in een sportieve vakantie nog een stedentripje te integreren.