Zo. Dat is weer even wennen. Na 7 weken vakanties in het heerlijke NIeuw-Zeeland was het echt weer even wennen in ons kikkerlandje. Gelukkig viel de jetlag ontzettend mee maar we hadden wel beiden een verkoudheid te pakken, al lijkt het bij Christel meer een kwestie van hooikoorts te zijn. Maar we kwamen wel terug in een Nederland waar net een aanslag had plaatsgevonden, al was die niet van het kaliber van de aanslag in Christchurch, en waar de verkiezingen voor de provinciale staten op het punt stonden een kleine, ook enge, politieke aardverschuiving te veroorzaken.

We hebben een paar dagen genomen om te ‘landen’. Wel zijn we gelijk weer begonnen met hardlopen. Een paar uur nadat we thuis waren liepen we alweer ons eerste rondje en ondertussen, bijna 2 weken na thuiskomst, hebben we het echt weer goed opgepakt. We hebben gelijk ook weer wat hardloopdoelen gekozen voor de eerste helft van dit jaar: de Ketelwaldtrail op 19 mei (12 km) en de 10 km van Maastrichts Mooiste, vier weken later op 16 juni. Helaas hebben ze de 10 Engelse Mijl in Maastricht geschrapt en vervangen door een vlakke halve marathon, anders hadden we die gekozen. Overigens lukt het me nog niet ons in te schrijven voor de Ketelwaldtrail. Mogelijk zit die al vol en dan wijken we uit naar de Marikenloop Traileditie op zaterdag 18 mei. Hardlopen blijft populair vandaar de de Marikenloop (alleen voor vrouwen) is uitgebreid met een Men’s Edition op zaterdag en een Traileditie, ook op zaterdag.

Nu het af niet toe echt lente is lonken ook het fietsen weer. En daarom zijn we gisteren een stukje gaan fietsen. We reden een leuke route via Ooijpolder en Millinger Waard naar Schenkenschanz en vanaf daar via Kranenburg en Groesbeek terug. Een aangenaam rondje van 63 km met regelmatig een lekker zonnetje en niet te veel wind! Doe ons dat maar vaker!

Overigens zijn we wel al lang op vakantie geweest dit jaar maar dat wil niet zeggen dat het daarmee op is dit jaar. Uiteraard gaan we niet meer lang weg, maar we willen wel kijken of we nog een fietsvakantie van een week of twee kunnen doen. Misschien gaan we dan wel in Zuid Duitsland fietsen. En verder zullen we vast wat weekendjes plannen met veel fietsen, hardlopen en wandelen.

Categorieën: FietsenHardlopen