Op zondag 29 mei liepen we de Ketelwaldtrail vanaf de sportvelden bij Milsbeek. Dit is een echte trailrun en verkozen we boven de Trail Edition van de Marikenloop die een dag eerder plaatsvond. We kozen voor Milsbeek omdat dit evenement een stuk kleinschaliger was en omdat Christel op deze manier EHBO vrijwilliger kon zijn bij de Marikenloop onderdelen die op zaterdag plaatsvonden. En we kregen geen spijt.

De Ketelwaldtrail bestaat blijkbaar al heel wat jaren maar voor ons was die volkomen nieuw. Maar wat een mooie loop. Een echte trailrun met maar een paar honderd meter verhard. De rest zijn bospaden, bostrails en paden door de weilanden. En veel hoogtemeters. Wij liepen de 11 kilometer, die bijna 12 kilometer was en die had 220 hoogtemeters. Vanaf de sportvelden verhard naar De Diepen waarna we eigenlijk meteen het Reichswald in liepen. In het Reichwald was het continu klimmen en dalen over mooie paadjes, met regelmatig nog wat wortels en andere oneffenheden om het echt leuk te maken. Na een aantal zware kilometer Reichswald konden we even bijkomen bij de doorsteek naar de lange, niet steile maar wel heel warme, want vol in de zon, klim naar het gebied van de Sint Jansberg. Op die klim werd ik al ingehaald door de voorste lopers van de 17km die een kwartier na ons waren vertrokken! En bovenaan deze klim was onze eerste en enige verzorgingspost (op de langere afstanden waren meer verzorgingsposten). Na even snel een bekertje sportdrank en een stukje banaan naar binnen gewerkt te hebben ging ik weer door het bos in. Een reeks pittige klimmetjes en steile en lastige afdalingen op de Sint Jansberg volgde. De meeste klimmetjes kon ik lekker doorlopen. Een paar keer heb ik een paar hele steile meters gewandeld. Christel rende overigens alles. De laatste paar kilometers gingen gelukkig alleen nog maar bergaf en vlak.

Na 1 uur, 17 minuten en 10 seconden kwam ik over de finish, waarmee ik 39e was van de 74 mannelijke deelnemers. Christel was met 1 uur, 19 minuten en 55 seconden 23e van de 77 vrouwen. En daar zijn we echt wel tevreden mee. We kunnen terugkijken op een geslaagde eerste, maar hopelijk niet laatste, deelname aan deze hele mooie maar ook behoorlijk pittige trailrun.

En nu op naar Maastrichts Mooiste die op 16 juni plaatsvindt.

Categorieën: Hardlopen