Aangezien het eigenlijk toch te warm is om te werken en we weer eens zin hadden om een paar dagen te fietsen zijn we nu twee daagjes in Drenthe. Vandaag een eerste fietstocht. Een mooie ronde rondom en deels door het Drents-Friese Wold met ook nog een stukje Dwingelderveld. Erg mooi, afwisselend en zeer aangenaam fietsen. We snappen goed waarom Drenthe zich als fietsprovincie afficheert. Het was ook lekker weer om te fietsen. Temperatuur (net) niet te hoog, veel schaduw en af en toe een lekker windje. Kortom: genieten!

De route liep deels door natuurgebieden waarbij we soms over hele smalle halfverharde fietspaden fietsten. Prima fietspaden overigens en erg leuk, want deze stukken waren kronkelig en gingen op en af. Op en af? Jawel! Zo vlak is het hier nu ook weer niet. De hoogteverschillen zijn weliswaar klein maar ze zijn wel heel zichtbaar in het landschap. Regelmatig hadden we mooie vergezichten, over vennen, heide, zandverstuivingen, weilanden etc. En behalve door de natuur reden we ook door leuke dorpen, zoals Diever, Dwingeloo en Appelscha. Echte highlights waren het Dwingelderveld met de beroemde radiotelescoop die nog steeds werkend wordt gehouden en de bijna-woestijn van het Aekingerzand.

De inwendige mens werd versterkt bij de ontzettend leuke Bospub bij Lhee/Dwingeloo (hartige pannenkoek!) en met nog een keer een ijsje op een terras in Appelscha.

Download file: rondom_het_drents_friese_wold.gpx
Categorieën: Fietsen