Een tijdje geleden las Christel over de Vlinderroute in Drenthe in het blad van Natuurmonumenten. Dat artikel was dus mede aanleiding om in deze streek te gaan fietsen. En dus besloten we voor de 2e dag in Drenthe daadwerkelijk de vlinderroute te gaan rijden. Zo begin augustus zouden er volop vlinders moeten zijn maar dat viel dus tegen. Wat niet tegenviel was de route zelf. Ondank dat we door hetzelfde landschap fietsten als op donderdag was het toch weer een echt andere route met leuke extra’s zoals hunebedden, een bezoek aan een vlinderpavillioen, een stukje van de route af, en aan een onderduikershol. Wat gelukkig wel hetzelfde was als de route van donderdag was de afwisseling, de mooie natuur, de mooie boerderijen, leuke dorpjes en de flinke stukken schaduw. De vlinderroute zelf is ongeveer 55km, maar met de extra lus naar hunebedden en vlinderpavillioen en het stukje naar de route en terug vanaf Vledder, kwamen we nog op ruim 72 heerlijke fietskilometers.

Dat vlinderpavillioen (even boven Havelte) was echt de moeite waard. Bij de kassa zat een heel oud vrouwtje dat ons nog even waarschuwde voor de warmte in de kas, want dat is het, en dat bleek niet voor niets. Foei wat was het warm. En vooral heel vochtig warm. Maar het was dus wel de moeite waard. Veel verschillende en stuk voor stuk hele mooie vlinders fladderen rond en om je heen. Van hele kleintjes tot grote met een spanwijdte van 15 cm. Lastig vast te leggen op foto, maar een paar foto’s zijn toch nog gelukt.

Na de tocht hebben zijn we naar Dwingeloo gereden. Donderdag hadden we al gezien dat daar aan de brink heel veel leuke eetgelegenheden waren. We kozen nu voor Grand Café de Brink en dat was een erg goede keuze. Vriendelijke bediening, erg lekker eten en vriendelijk geprijsd. Na het eten zat deze minivakantie er weer op en zijn we terug naar het (nog een stuk warmere) Malden gereden (met de fietsen achterop de auto overigens).

We gaan zeker vaker fietsen in Drenthe. Mooie omgeving met hele veel mogelijkheden voor mooie fietstochten.

Download
Categorieën: Fietsen