De Vercors

De Vercors

Het tweede deel van onze 10-daagse vakantie in Frankrijk betreft een rondrit per fiets door de Vercors. De Vercors (Massif du Vercors) is een plateau in de Franse departementen Isère en Drôme in Oost-Frankrijk. Het behoort tot de Franse Voor-Alpen. Het is dus tamelijk bergachtig. We hebben deze trip geboekt bij SNP en de rondrit is verdeeld in drie stukken. We verblijven steeds twee nachten in hetzelfde B&B/herberg/hotel. We maken dan één rondrit vanuit het overnachtingsadres en een dag later gaan we dan naar het volgende adres.

Maar eerst terug naar vanochtend. We zijn de dag begonnen met een lekker stukje rennen. Het was nog behoorlijk fris maar verder heerlijk renweer. En natuurlijk renden we een rondje door de wijngaarden rondom Puligny-Montrachet, precies 8km, met ook nog wat mooie stukjes stijgen en afdalen. Een aardige training voor na het fietsen. Verder schiet het hardlopen deze vakantie er bij in, dus volgende week zaterdag meteen maar weer oppakken. Na het hardlopen en ontbijt hebben we nog een doos wijn gekocht van het kleine wijnhuis van onze B&B, Domain Jacques Bavard. Een mooi souvenir voor thuis! En toen hartelijk afscheid genomen van Christine en Jacques.

Het plateau van de Vercors

lLekker luieren

De rit naar Saint-Paul-lès-Romans was relatief kort zodat we halverwege de middag in onze Chambre d’Hote la Grenette, arriveerden. Een leuk plekje, hele hartelijke eigenaars, eenvoudige kamer en leuke relaxplek buiten op de vlonder. We hebben hier vanavond ook gegeten. Samen met het het gezin. Het convrseren in ons beste Frans lukte warempel ook nog een beetje.

Morgen volgt dan, als het weer meewerkt, een rondrit van 40km aan de voet van de Vercors, bedoeld als inrijrit.